Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 14.10.10 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, eпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 988 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 808 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 30 пограбувань.

 

 

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 200 грамів вибухівки та 121 набій.

 

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб, в яких вилучено 18,1 кілограма наркотичних засобів.

 

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 959 осіб.

 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

 

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 104 дорожньо-транспортних пригоди із потерпілими, у яких 22 особи загинуло та 124 – травмовано.

 

У Новомиргородському районі Кіровоградської області 13 жовтня 47-річний безробітний раніше судимий місцевий житель у своєму будинку пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці вбив свого сина – 22-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, під час раптово виниклої сварки. Через кілька хвилин підозрюваний у будинку свого тестя – 73-річного пенсіонера місцевого жителя, пострілом із зазначеної зброї вбив останнього під час раптово виниклої сварки, після чого покінчив життя самогубством.

 

В Автономній Республіці Крим 12 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 47-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 11 жовтня в згаданому будинку ножем вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 

У місті Донецьку 18 вересня в лісосмузі було знайдено в непритомному стані з травмою голови 28-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 18 вересня на вулиці згаданого міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 

У місті Первомайську Миколаївської області 11 жовтня на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями 26-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 11 жовтня в зазначеному місті на вулиці вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

 

В Апостолівському районі Дніпропетровської області 11 жовтня було знайдено мертвою 47-річну безробітну жительку міста Нікополя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного безробітного раніше судимого жителя міста Нікополя. Попередньо встановлено, що він удень 8 жовтня в лісосмузі задушив потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 

У місті Дніпропетровську 21 червня до приміщення філії акціонерного комерційного банку зайшов невідомий. Він погрожуючи предметом схожим на пістолет відібрав у касира згаданої філії 70 тисяч гривень й втік. У результаті слідчих дій у скоєнні цього злочину працівники міліції викрили раніше затриманого за аналогічні злочини 43-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя.

 

У Кельменецькому районі Чернівецької області 13 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох іноземців, віком від 23 до 20 років та 24-річного безробітного жителя міста Могилів-Подільського Вінницької області. Попередньо встановлено, що вони вночі 13 жовтня з стовпів телефонної лінії відкритого акціонерного товариства викрали 160 метрів телефонного кабелю.

 

У місті Дрогобичі Львівської області працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 38,6 грама героїну.

 

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову селищної ради, котрий у цьому році підписав фіктивні акти виконаних робіт із будівництва системи каналізаційних стоків (фактично роботи не проводилися), унаслідок чого виробничій компанії було незаконно перераховано понад 560 тисяч гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

 

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцевого жителя, котрий намагався вивезти за кордон поза митним контролем трикотажні вироби на суму майже 614 тисяч гривень. Слідчим відділом Управління СБ України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.201 (контрабанда) КК України.

 

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника одного з відділів міської ради, котрий вимагав та отримав 3,5 тисячі доларів США хабара від місцевого жителя за видачу акту введення в експлуатацію його реконструйованої квартири. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

You may also like...