На Харківщині чоловік зізнався у вбивстві дружини, а потім намагався втекти від Закону

Нещодавно до Ізюмського міськвідділу міліції ГУМВС України в Харківській області зателефонував чоловік та зізнався у вбивстві дружини. За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група зі службовим собакою. Здавалося б, якщо чоловік вже зізнався у скоєному злочині, він готовий написати явку з повинною та очікує на працівників міліції. Але сталося зовсім інакше. Роботи вистачило і слідчо-оперативній групі, і службовому псу, адже зловмисник зник у невідомому напрямку.

Швидко узявши слід, службовий собака повів працівників міліції у напрямку траси міжміського сполучення. Але поблизу дороги сліди раптово обірвалися. Стало зрозуміло: підозрюваний зупинив машину та, скоріш за все, виїхав з міста. Куди? На це питання відповідь знайшлася досить швидко. Оперативним шляхом було встановлено кілька ймовірних адрес, за якими міг переховуватися розшукуваний. Не гаючи часу, міліціонери виїхали за цими адресами. І не помилились. В одному з сіл Ізюмського району чоловіка затримали. 

 

Як виявилося, він розраховував на те, що йому вдасться згодом виїхати закордон та щезнути із поля зору працівників харківської міліції і таким чином уникнути відповідальності. Проте професіоналізм оперативних працівників Ізюмського МВ зруйнував цей план.

Під час допиту було встановлено, що сварка виникла на ґрунті схильності дружини до вживання алкогольних напоїв. Свого часу і сам чоловік був не проти такого «відпочинку». Однак, зрозумівши хибність такого шляху, вирішив покінчити із поганою звичкою прикладатися до чарки та пройшов курс лікування. Для надійності погодився на так зване кодування. Мабуть, все було б добре, якщо б дружина з повагою ставилася до намагання чоловіка змінити спосіб життя. З одного боку вона начебто його і підтримувала, а з іншого – сама не відмовлялася від нагоди хильнути чарку-другу. Зранку, коли сталася трагедія, жінка знов була напідпитку. Це настільки роздратувало чоловіка, що він схопив кухонного ножа, яким і наніс смертельний удар.

Слідчим відділом Ізюмського МВ ГУМВС України в Харківській області порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 15 років. Триває слідство.

 

 

Наталія Вівіан, ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...