Працівники міліції затримали двох викрадачів таксі

За кордоном, аби створити безпечніші умови для роботи таксі, автомобілі мають вбудовані перегородки, які розмежовують місця водія та пасажирів. Але, на жаль, таку розкіш собі не можуть дозволити вітчизняні таксисти. Тож у черговий раз зловмисники незаконно заволоділи автомобілем.

Нещодавно до Гуляйпільського райвідділу міліції ГУМВС України в Запорізькій області звернувся 66-річний мешканець міста, який заробляє на життя приватними перевезеннями.

Водій розповів правоохоронцям, що ввечері він перевозив із Гуляйполя до одного з сіл на власному автомобілі «ВАЗ» двох невідомих чоловіків. Але пасажири вирішили «розплатитися» з таксистом заздалегідь – у момент руху машини вони почали його душити, а також нанесли декілька ударів. Після такої несподіванки потерпілий був змушений вистрибнути з транспорту, а зловмисники зникли у невідомому напрямку.

Одразу було введено в дію оперативний план «Перехват», в результаті якого 20-річного та 25-річного зловмисників затримали, а «пропажу» працівники міліції знайшли у лісосмузі біля міста. Але, на жаль, автомобіль вже не зможе приносити прибуток своєму власникові – зловмисники його спалили.

За словами начальника Гуляйпільського РВ ГУМВС України в Запорізькій області підполковника міліції Вадима Боровика, потерпілий залишився не лише без засобу заробітку, а й втратив реєстраційні документи, посвідчення водія та 500 гривень, які залишились у машині.

Відтак, порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, за санкцією якої зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до десяти років.

До речі, вони вже мали сумний досвід спілкування із правоохоронцями. Один затримувався за зберігання наркотичної речовини та крадіжку, а його «колега» – за хуліганство.

 

Ірина Нестеренко ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області

You may also like...