Романтичне побачення із випадковою знайомою завершилося… синцями та пограбуванням

Нещодавно до Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області звернувся 28-річний житель обласного центру на ім’я Олег (всі імена змінено) із повідомленням про пограбування. Як розповів потерпілий, одного дня, коли його дружина поїхала до батьків в село, він не гаючи часу вирушив на зустріч зі знайомим. Разом чоловіки вирішили відпочити в одному з кафе міста, розташованому в мікрорайоні вул. Польової. Через певний час, посиденьки тривали з обідньої пори, до них за столик підсіли ще двоє раніше не знайомих Олегові хлопців. Перекинувшись декількома словами уже всі разом продовжили застілля. Значно пізніше, увечері, до компанії приєдналась і дівчина, яка назвалась Оленою. Олег постійно замовляв спиртні напої, за які сам і розраховувався.

– Олена мені сподобалась, ми почали спілкуватись. Я запропонував їй провести решту вечора разом, на що вона погодилась. Вийшовши з кафе ми повернули в сторону одноєї з багатоповерхівок, розташованої неподалік. Я подумав, що ми йдемо до дівчини додому. Зайшли до під’їзду, піднялися на другий поверх і Олена сказала, щоб я її зачекав. Куди вона поділася, я навіть не помітив.. – розповідає Олег.

Допоки «Ромео» чекав «Джульєтту», у під’їзд зайшло троє молодиків, нещодавних знайомих Олега, які без зайвих слів завдали хлопцеві декількох ударів, в результаті чого той втратив свідомість. Прийшовши до тями, побачив, що в під’їзді вже нікого немає, як і нічого в його кишенях – ні грошей, ні телефону.

Повернувшись додому, «гуляка» вирішив не звертатися одразу в міліцію, оскільки погано себе почував. Лише коли приїхала дружина, і чоловікові довелось оповідати, куди зник його мобільний, він пішов до райвідділу.

Про те, що наступна зустріч з його недавніми знайомими станеться саме там, Олег навіть не сподівався. Адже того дня він прийшов до Корольовського РВ лише написати заяву про пограбування. А під час бесіди зі слідчим у вікно побачив, що міліціонери ведуть у наручниках до відділку трьох хлопців, в яких і впізнав своїх кривдників. Як згодом з’ясувалось, підбила їх на злочин Олена, яку, на відміну від Олега, цікавила не романтика стосунків, а його гаманець.

А в міліції молодики опинилися через ще один свій «подвиг». Оперативники затримали трійцю за підозрою у скоєнні розбійного нападу на охоронців однієї з автостоянок Житомира.

Як пояснили підозрювані, вони мали намір пограбувати певну машину, яка знаходилася на автостоянці та належала приватному підприємцю. Однак, помітивши там охоронців, вирішили «розібратися» з ними. Забігши до приміщення, молодики повалили їх на підлогу та почали завдавати удари дерев’яною битою, погрожуючи при цьому ще й газовим пістолетом. 56-річний чоловік та 61-річна жінка беззаперечно віддали нападникам власні гроші (близько 400 гривень) та мобільний телефон. Згодом ті все потратили на випивку і харчі.

Начальник слідчого відділу Корольовського РВ УМВС Юрій Лисак, коментуючи дану подію, розповів, що відносно затриманих було порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 186 (Грабіж) та ч.2 ст. 187 (Розбій) Кримінального Кодексу України, розслідування якої на даний час завершено. Тож тепер суд вирішуватиме долю кожного із трьох молодиків, чий вік 24, 25 та 33 роки, визначаючи їм міру покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 10 років.

 

ВЗГ УМВС України в Житомирській області

You may also like...