Криминальная хроника Украины на 24.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6698 заяв про злочини. Вжитими заходами 2262 (33,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 21 пограбування, 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 142 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб. У них вилучено 16,9 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 969 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано трьох осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 12 осіб загинули та 145 – травмовано.

У Глухівському районі Сумської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 49-річного безробітного. Попередньо встановлено, що він увечері 22 жовтня у власному будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй однорічній онуці, після чого, з метою приховування злочину, тіло дитини вкинув до вигрібної ями.

У Сватівському районі Луганської області в грудні минулого року невідомі скоїли розбійний напад на приватний будинок. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього злочину затримано двох жителів області, 1979 та 1982 р.н., обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Частину викраденого вилучено.

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано громадянина однієї із сусідніх держав, 1979 р.н., який увечері 20 жовтня на вулиці зазначеного міста відібрав у 23-річної місцевої жительки мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У селищі Станично-Луганському Луганської області в результаті проведення спеціальної операції на залізничному вокзалі працівниками міліції затримано громадянина однієї із сусідніх держав, 1973 р.н., який намагався вивезти до згаданої держави, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, трьох жительок зазначеної області, 1984-1993 р.н., усі без постійного місця роботи.

У місті Рубіжному Луганської області працівниками міліції затримано 58-річного безробітного, з будинку за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У місті Сімферополі працівниками міліції затримано 33-річного безробітного, з будинку за місцем проживання якого вилучено 10 кг марихуани.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівниками міліції затримано 23-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 3 грами героїну.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які внесли до податкових декларацій завідомо неправдиві відомості щодо здійснення безтоварних операцій, унаслідок чого державний бюджет недоотримав майже 445 тис. грн. обов’язкових платежів. Прокуратурою міста Брянки порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які внесли до податкових декларацій недостовірну інформацію щодо фінансово-господарських відносин із іншим товариством з обмеженою відповідальністю, у результаті чого сформували завищений податковий кредит. Таким чином до державного бюджету не було сплачено обов’язкових платежів на загальну суму 430,6 тис. гривень. Прокуратурою одного з районів міста Дніпропетровська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора державного підприємства, який вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння йому в укладенні договору оренди приміщення, що знаходиться на балансі вказаного підприємства. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України
 

You may also like...