Про наиболее резонансные преступления и события в Украине на 25.10.2010

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, увпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 136 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 687 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 20 пограбувань та 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 150 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 2 особи, в яких вилучено 5,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 395 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 5 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 87 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 особи загинуло та 105 – травмовано.

У місті Донецьк в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя та двох безробітних жителів міста Димитрів, усі чоловіки віком від 35 до 40 років. Попередньо встановлено, що вони вдень 14 жовтня на вулиці обласного центру вбили ножем 24-річного місцевого жителя, а тіло на автомобілі потерпілого вивезли за місто й закопали. Після цього заволоділи згаданим транспортним засобом та грошовими коштами потерпілого у розмірі 380 тисяч гривень.

У Маріуполі 21 травня в під’їзді житлового будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 57-річного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 45-річного жителя Донецької області. Попередньо встановлено, що він удень 21 жовтня в квартирі потерпілого вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Бердянськ Запорізької області 23 жовтня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовими пораненнями грудей 69-річного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 26-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 22 жовтня в квартирі потерпілого вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Кременчуці Полтавської області на вулиці знайдено мертвим із травмою голови 46-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 23 жовтня на вулиці вказаного міста дерев’яною палицею вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Суми 11 жовтня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 32-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 11 жовтня на вулиці вказаного міста вбив ножем потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Лозова Харківської області 24 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного місцевого жителя, 30-річного жителя міста Слов’янська та 23-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що вони 23 жовтня в місті Лозова через вікно проникли до будинку 77-річної місцевої жительки, завдали їй тілесних ушкоджень, зв’язали останню й викрали 8,7 тисячі гривень, 200 доларів США та мобільний телефон.

У місті Мукачево Закарпатської області працівники міліції затримали 36-річного жителя міста Тернополя, з автомобіля якого вилучили три літри опію-сирцю.

У Ренійському районі Одеської області на вулиці працівники міліції затримали 31-річного жителя міста Рені, у якого вилучено грам героїну.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб селищної ради, котрі в 2003 році безпідставно винесли рішення про визнання права власності на частину нерухомого майна, яке розташоване на території дочірнього підприємства закритого акціонерного товариства, за відкритим акціонерним товариством. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитків на суму понад п’ять мільйонів гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили лікаря клінічної психіатричної лікарні, котра вимагала та отримала 4,8 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за видачу йому висновку лікарської комісії для отримання посвідчення водія. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб комунального підприємства, котрі впродовж 2006-2009 років, без відповідної ліцензії, надавали послуги з теплопостачання, чим завдали збитків державі на суму понад 1,2 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

You may also like...