Криминальная хроника Украины на 29.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 040 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 293 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 18 пограбувань та 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено карабін, чотири обрізи мисливських рушниць та 145 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 6 осіб, в яких вилучено 27,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 227 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 94 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 17 осіб загинуло та 111 – травмовано.

У Бобринецькому районі Кіровоградської області 27 жовтня на вулиці було знайдено мертвим 51-річного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 26 жовтня на вулиці завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Донецьк 25 жовтня в приміщенні продуктового магазину було знайдено мертвою з ознаками удушення 29-річного продавця зазначеного магазина. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 25 жовтня в приміщенні магазину приватного задушив потерпілу під час раптово виниклої сварки.

У місті Тернопіль 28 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 21 вересня в згаданому місті в кімнаті гуртожитку одного з вузів викрав у іноземних студентів навчального закладу ноутбук, 100 доларів США і 400 гривень.

У місті Харків 28 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 58-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уранці 27 жовтня на вулиці згаданого міста завдав ножових поранень грудей 32-річному місцевому жителю під час раптово виниклої сварки.

У Києві 28 жовтня на вулиці працівники міліції затримали п’ятьох іноземних громадян, віком від 31 до 37 років, у яких вилучено п’ять грамів героїну та 17 пігулок трамадолу.

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватного підприємства, котрі незаконно реалізували понад 770 тонн насіння соняшника, яке отримали на відповідальне зберігання від товариства з обмеженою відповідальністю, а виручені кошти привласнили. Таким чином, вказаному товариству завдано збитків на суму понад 1,1 мільйона гривень. Слідчим відділенням райвідділу міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства, котрі підробили акти виконаних робіт із ремонту приміщень і обладнання котелень та безпідставно перерахували на рахунки комерційних структур понад мільйон гривень бюджетних коштів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...