Криминальная хроника Украины на 03.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 432 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 364 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 21 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 157 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 10,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 145 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 89 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 102 – травмовано.

У місті Києві 2 листопада в комунікаційному колекторі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями грудей невідомого чоловіка. Ним виявився 58-річний чоловік без певного місця проживання й роботи. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 33-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 1 листопада на вулиці вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки, після чого, з метою приховування злочину, тіло вкинув до зазначеного колектора.

У Старокостянтинівському районі Хмельницької області 31 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою 71-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 39-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 31 жовтня, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілої, але його застала господарка після цього він її задушив.

У місті Одесі 2 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 5 вересня цього року на вулиці згаданого міста завдав ножового поранення грудей 25-річному безробітному місцевому жителю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Рівненському районі Рівненської області 2 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 60-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж минулої ночі на сільському кладовищі пошкодив надгробні плити на чотирьох могилах.

У Царичанському районі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено дев’ять кілограмів марихуани.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства, котрі завищили обсяг виконаних робіт з ремонту доріг, чим завдали збитків державі на суму понад 450 тисяч гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котра в 2007 році надала до кредитної спілки підроблені довідки про доходи й незаконно отримала кредит у сумі 132 тисячі гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий упродовж 2008-2009 років вносив до податкових декларацій неправдиві відомості про фінансово-господарські операції зазначеного товариства, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло обов’язкових платежів на суму понад 7,7 мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...