Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 12.11.10 г.

 Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 449 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 114 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 31 пограбування та 1 факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 139 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 6 осіб, в яких вилучено 21,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 137 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 119 – травмовано.

У місті Керч Автономної Республіки Крим 11 листопада у кімнаті гуртожитку знайдено мертвими з ножовими пораненнями господарку, її сина, дочку, онука та сусідку, всі віком від трьох до 55 років. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він п’ять годин тому в зазначеній кімнаті, перебуваючи в стані психічного розладу, вбив потерпілих під час раптово виниклої сварки.

У місті Дніпропетровськ 10 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох 18-річних місцевих жителів та 18-річного іноземного громадянина, усі студенти одного з університетів. Попередньо встановлено, що вони в приміщенні універмагу з прилавку відкритого акціонерного товариства викрали золотий наручний годинник.

У Києві 11 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного міста відібрав у 20-річного безробітного жителя Макарівського району Київської області мобільний телефон.

У Києві працівники міліції затримали 57-річну безробітну жительку Києво-Святошинського району Київської області, у якої вилучено вісім кілограмів марихуани.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено п’ять грамів кокаїну.

У міті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голів правління та спостережної ради відкритого акціонерного товариства та представника вказаного товариства, котрі вимагали 57 тисяч доларів США хабара від директора приватного підприємства за підписання договору про технічне забезпечення електропостачання зазначеному підприємству. Правопорушників затримано під час отримання частини хабара в сумі 30 тисяч доларів США. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Миколаївщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили арбітражного керуючого підприємства-банкрута акціонерного товариства відкритого типу, котра підробила реєстр скликання загальних зборів кредиторів по справі банкрутства вказаного товариства, після чого було незаконно реалізовано заставне майно товариства, чим завдано акціонерному банку та кредиторам збитків на суму понад чотири мільйони гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили провідного інженера філії державного підприємства, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від приватного підприємця за підписання акту перенесення меж земельної ділянки, на якій розташовані будівлі її магазину-кафе з господарськими спорудами. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

You may also like...