Криминальная хроника Украины на 24.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 407 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 827 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 32 пограбування та 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 400 грамів вибухівки та понад 1,1 тисячі набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи, в яких вилучено 13,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 650 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 90 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 96 – травмовано.

В Амвросіївському районі Донецької області 19 листопада було знайдено мертвим із травмою голови 45-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, та 18-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вони вночі 25 жовтня цього року в лісосмузі завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Кам’янсько-Дніпровському районі Запорізької області 21 листопада на вулиці було знайдено мертвим із вогнепальним пораненням голови 34-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 33-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 21 листопада, маючи на меті вбити 32-річного безробітного місцевого жителя, на ґрунті неприязних відносин, сплутав його з потерпілим, й пострілом з обрізу мисливської рушниці вбив останнього.

У місті Дніпропетровської області 22 листопада у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 70-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали онука потерпілої – 15-річного учня загальноосвітньої школи місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 20 листопада в зазначеному будинку вбив сокирою господарку під час раптово виниклої сварки.

У Богуславському районі Київської області 22 вересня у своєму будинку було знайдено мертвим 63-річного пенсіонера місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали його брата – 58-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 22 вересня в зазначеному будинку вбив сокирою потерпілого, перебуваючи в стані психічного розладу.

В Овідіопольському районі Одеської області 23 листопада на території промринку “7-й кілометр” працівники міліції затримали 23-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 9 листопада на території вказаного ринку, шляхом шахрайства, заволодів 1 750 одиницями джинсових брюк 31-річної приватної підприємниці жительки міста Одеси.

У місті Києві 22 листопада на вулиці працівники міліції затримали 26-річного іноземного громадянина, у якого вилучено сім кілограмів марихуани.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління житлово-будівельного кооперативу, котра отримала 200 доларів США хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за укладання договору на встановлення телекомунікаційної мережі в житловому будинку. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили управляючого відділенням сільськогосподарського приватного підприємства, котрий упродовж останніх двох років незаконно організував зберігання відходів на земельних ділянках (загальна площа два гектари) на території сільської ради. Унаслідок протиправних дій правопорушника державі завдано збитків на суму 420 тисяч гривень. Природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...