Криминальная хроника Украины на 26.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 940 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 613 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 27 пограбувань. 

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 146 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 4 особи, в яких вилучено 6,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 045 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 18 осіб загинуло та 98 – травмовано.

У Виноградівському районі Закарпатської області 15 листопада до будинку 59-річного селищного голови місцевого жителя проникли двоє невідомих у масках. Вони предметом схожим на пістолет завдали господарю тілесних ушкоджень й відібрали барсетку, у якій знаходилося службове посвідчення та 150 гривень, після чого втекли. В результаті слідчих дій у скоєнні цього злочину викрито раніше затриманих за аналогічні злочини трьох безробітних жителів міста Мукачевого, віком від 28 до 53 років.

У Харкові 25 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного жителя міста Миргорода Полтавської області, а також двох іноземців, віком 28 та 23 роки. Попередньо встановлено, що вони вдень 24 вересня цього року в місті Харкові, зламавши замок вхідних дверей, проникли до квартири 48-річної безробітної місцевої жительки й викрали вироби із золота.

На Волині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб районної державної адміністрації, котрі в 2007 році незаконно передали громадянам під будівництво житлових будинків земельні ділянки (загальна площа 2,3 га), що перебували в постійному користуванні науково-виробничого об’єднання. Таким чином, державі завдано збитків на суму 1,1 мільйона гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі впродовж останніх двох років, без проведення тендерних торгів, придбали за завищеною вартістю в товариств з обмеженою відповідальністю майже 525 тонн сировини, чим завдали збитків державі на загальну суму понад 232 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...