Ціна кохання – 8 років за гратами

Охтирські правоохоронці затримали молоду дівчину, яка намагалась передати своєму заарештованому коханому 10 грамів марихуани. В такий спосіб дівчина вирішила приєднатися до громадянського чоловіка, який наразі знаходиться в тимчасовому ізоляторі. 

Начальник Охтирського ІТТ спільно зі своїми підлеглими затримали 19-річну місцеву жительку, яка під час передачі продуктів харчування засудженому коханому намагалася передати й 20 гр марихуани. Спочатку правоохоронці знайшли мобільний телефон, який був заплавлений в мило, а потім і пакетики з наркотиками. В такий спосіб Олена, назвемо так дівчину, хотіла довести свою любов затриманому, адже знала, що до арешту її хлопець Артем любив «побалуватись» маріхуаною. 

«Спочатку я хотіла порадувати коханого горілкою, – розповідає дівчина, – але зрозуміла, що пронести її непоміченою не вийде. А от наркотики вмістилися в маленьких пакетиках, тому думала, що не знайдуть». Чому дівчина вважала, що вдасться передати маріхуану, досі залишається для правоохоронців незрозумілим.

Як потім з’ясували співробітники міліції, Олена з Артемом декілька років жили разом. Не дивлячись на свій ще досить молодий вік, її 20-річний коханий вже був засуджений за наркотики, зараз чекає на покарання за крадіжку. Дізнавшись про вчинок своєї дівчини, він намагався її виправдати, мовляв, що молода, дурненька, не розуміла що робить. «Навіщо вона це зробила, я не розумію. Я ні про що її не просив…»- пояснює арештований. Олена підтвердила слова свого коханого. Лише коли її затримали, дівчина зрозуміла, що накоїла і пошкодувала поро це .

Правоохоронці ж кажуть, що якби Олена пронесла тільки мобільний телефон, то мала б тільки адміністративну відповідальність за ст. 188 Кримінально-процесуального Кодексу України, а тепер приєднається до коханого, адже проти неї порушена кримінальна справа за ч. ІІ ст 307 КК України «Незаконний збут наркотиків». Тепер дівчині загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.

Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...