Працівники УБОЗ на хабарі затримали керівника Держкомзему одного з районів Полтавщини.

Боротьба з хабарництвом – одне з пріоритетних завдань працівників органів внутрішніх справ. Від корумпованих чиновників найбільше потерпають приватні підприємці та ті, хто хоче займатися підприємницькою діяльністю. У бізнесменів постійно вимагають хабарі за вирішення будь-якого питання у будь-якій сфері. Тому втомленим від хабарництва приватникам на допомогу приходять співробітники міліції.

Так, працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Полтавській області під час отримання хабара затримали «на гарячому» начальника Держкомзему одного з районів області.

Встановлено, що зловмисник від приватного підприємця вимагав та отримав 15 тисяч гривень хабара за виготовлення позитивного висновку про обмеження та сервітути на використання земельної ділянки площею 2 га для ведення особистого селянського господарства.

За даним фактом прокуратура Полтавської області порушила кримінальну справу за ч.2 ст.368 (одержання хабара у великому розмірі) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України.

You may also like...