Криминальная хроника Украины на 29.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 067 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 593 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 15 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 400 грамів вибухівки та 16 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано осіб, в яких вилучено 2,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 434 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дві підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 80 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких вісім осіб загинуло та 112 – травмовано.

У Михайлівському районі Запорізької області 21 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвими з травмами голови чоловіка та жінку, віком 79 та 69 років. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 20 жовтня, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілих, відтак металевою трубою і сокирою вбив господарів, після чого зламав сейф й викрав шість тисяч доларів США та 65 тисяч гривень.

У місті Ясинуватій Донецької області 24 листопада в лісосмузі було знайдено мертвою з ножовими пораненнями та ознаками зґвалтування 18-річну місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 27 жовтня в зазначеному місті у своїй квартирі завдав потерпілій смертельних тілесних ушкоджень під час сварки, що виникла на ґрунті відмови потерпілої вступити з ним у статеві зносини, й, з метою приховування злочину, на власному велосипеді вивіз тіло останньої до лісосмуги.

У місті Лутугиному Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 54-річного пенсіонера місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 28 листопада в зазначеному місті на вулиці пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці завдав вогнепального дробового поранення живота 30-річному безробітному місцевому жителю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Дніпропетровську 27 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного міста завдав тілесних ушкоджень 18-річній безробітній жительці міста Дніпродзержинська й відібрав у неї сумку, у якій знаходилися два мобільні телефони та особисті документи.

У місті Херсоні на вулиці працівники міліції затримали 53-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий надав до акціонерного банку неправдиві відомості щодо наявності заставного майна, на підставі чого незаконно отримав кредит у розмірі 12 мільйонів гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з відділів та службовця районної Державної податкової інспекції, котрі вимагали та отримали 15 тисяч гривень хабара від приватної підприємниці за зменшення штрафних санкцій за виявлені порушення в її підприємницькій діяльності. Начальника зазначеного відділу інспекції затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділення публічного акціонерного товариства, котрий вимагав та отримав 170 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за вилучення з Державного реєстру обтяжень на його рухоме майно та сприяння в укладенні договору купівлі-продажу вказаного майна. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...