«Ведмежа послуга» або як за допомогу другу молодик опинився в міліції

Співробітники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Алчевського міського відділу міліції УМВС України в Луганській області пізнього зимового вечора затримали двох молодих людей. У автомобілі, який належав одному з затриманих, правоохоронці виявили спортивну сумку, в якій знаходилося 48 паперових пакетів з висушеною марихуаною. 

Живуть в місті Алчевську два молодих чоловіка Олег і Ігор. Займаються вони однією справою – приватним перевезенням, а простіше кажучи, таксують. Назвати їх друзями важко, але хорошими знайомими, точно можна. Спілкувалися хлопці в основному на професійні теми: ремонт машин, поведінка клієнта і, звичайно ж, зарплатня.

Одного вечора, в очікуванні клієнта, Ігор сидів у машині і спостерігав за перехожими. Несподівано двері з боку пасажирського сидіння відкрилися і в машину сів усміхнений Олег, на заднє сидіння він по-господарські кинув свою спортивну сумку. Слово за слово і Олег розповів, що зараз знаходиться у вимушеній «відпустці», автомобіль на ремонті. А йому, як на зло, терміново потрібно додому. Ігор, звичайно ж, запропонував його підвезти, і молоді люди, мирно розмовляючи, поїхали у бік будинку Олега. Буквально через декілька метрів їх зупинили співробітники міліції. Ігор дуже здивувався, він нічого не порушив, а ось Олег помітно занервував. Правоохоронці попросили молодих людей вийти з машини. При догляді автомобіля на задньому сидінні міліціонери в спортивній сумці Олега виявили паперові пакети з марихуаною. Олег відразу зізнався, що наркотики належать йому, а Ігор нічого про це не знає.

Олег розповів співробітникам міліції, що вживає наркотики близько півроку. Влітку він нібито купив коноплі у незнайомого для власного вживання. На дачі у своїх батьків висушив і подрібнив, розфасував по пакетах для зручності, аби не привертати уваги рідних, товаришів і, звичайно ж, правоохоронців. Хотів брати на роботу або прогулянку маленькими «порціями». І саме зараз вирішив перевезти добро додому, але свій автомобіль зламався, ось і попросив Ігоря. Не врахував Олег тільки, що своїми діями він втягнув Ігоря до незаконного перевезення наркотиків.

Відносно Олега порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 309 УК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення або пересилка наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той же строк. А, відносно Ігоря вже слідству доведеться з’ясовувати, чи дійсно він був випадковим учасником неприємної ситуації.

Маргарита Кіщак, ВЗГ УМВС України в Луганській області

МВС України

 

You may also like...