Криминальная хроника Украины на 14.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 885 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 377 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 23 пограбування та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 196 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, в якої вилучено 1,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 409 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 50 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких п’ять осіб загинуло та 65 – травмовано.

У Звенигородському районі Черкаської області 9 грудня 2006 року на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням 15-річного учня училища місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали його матір – 39-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вранці 9 грудня 2006 року ножем вбила потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Тальному Черкаської області 25 жовтня 2006 року на вулиці було знайдено з ножовими пораненнями грудей та шиї 15-річну ученицю місцеву жительку, яка невдовзі в лікарні померла. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 25 жовтня 2006 року в зазначеному місті на вулиці, з хуліганських спонукань, ножем завдав тілесних ушкоджень потерпілій.

У Лутугинському районі Луганської області 13 грудня працівники міліції затримали 70-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у приміщенні медичного закладу, з метою помсти за недбале, на його думку, виконання лікарського обов’язку, пострілами зі стартового пістолета, переробленого для стрільби гумовими кулями, поранив двох місцевих жителів віком 57 та 45 років, обидва працівники медичного закладу. Потерпілих госпіталізовано. Зброю вилучено. Крім цього, під час проведення санкціонованого обшуку в будинку підозрюваного вилучено ще один аналогічний пістолет.

У Малинському районі Житомирської області 13 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж минулої ночі на місцевому кладовищі викрав металеві фрагменти з чотирьох могил.

У місті Одесі 13 грудня працівники міліції затримали 45-річного іноземного громадянина та 26-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що вони на території промринку “7-й кілометр” викрали в 50-річної підприємниці місцевої жительки вісім тисяч гривень.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службову особу відділу виконавчої служби, котрий упродовж минулого та цього років не вжив заходів щодо виконання рішення Господарського суду столиці про стягнення із закритого акціонерного товариства на користь державного підприємства грошових коштів у сумі понад два мільйони гривень. Таким чином, державі завдано збитків на вказану суму. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У місті Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління обслуговуючого кооперативу житлово-будівельного товариства індивідуальних забудовників, котрий вимагав та отримав 100 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за включення до складу вказаного товариства десятьох громадян та виділення їм земельних ділянок (загальна площа один гектар). Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...