Затримано вбивцю вінницького студента, який підробляв таксистом

За двома підозрюваними від літа оперативники ходили по п’ятам. Одразу не змогли взяти, бо заважали їхні родичі. В середу одного затримали. І він вже зізнався. Другий – повісився, щоб не надягли наручники… 

Із заявою про зникнення 23-річного юнака звернувся в міліцію його брат 22 червня. Тоді оголосили орієнтування про розшук зниклого в невідомого напрямку студента політеху, який підробляв таксистом і постійно мешкав у Калинівці. Як повідомив родич, молодий хлопець пізно ввечері виїхав з дому на авто «Дачія Логан». Відтоді його не бачили. 

Юнак працював не на службі таксі, а як приватний таксист, тому прослідкувати його виклики було неможливо. Але невдовзі, 27 червня, розшукуваний автомобіль знайшли – поблизу села Черепашинці Калинівського району. А в ньому – мертвого таксиста.

На тілі – численні тілесні ушкодження у вигляді гематом з правого боку та на скроні черепа. Але смерть юнака настала, як встановили експерти, внаслідок удушення. 

За фактом порушили кримінальну справу про навмисне вбивство. Правоохоронці казали, що вбивця лишив на місці злочину докази. Сьомого липня вже знали імена підозрюваних. Їх тоді оголосили у всеукраїнський розшук. Але затримали вдалося одного з них тільки у минулу середу, восьмого грудня.

Оперативники, як розповів начальник управління карного розшуку обласної міліції Олександр Глянько, від літа ходили по п’ятах головного підозрюваного. Це 21-річний раніше не судимий житель Калинівки. Знали, що він переховувався в Криму, в Херсонській області, на території Одещини. Потім оселився в Липовецькому районі. В селі, де він ховався від відповідальності, його і затримали.

– В селі як? Всі один одного знають, – каже Олександр Глянько. – І він дізнався, що в селі чужі. Почав тікати. Забіг в хату, де живуть небайдужі до спритного, і сховався в них під кріслом. Вони в алкогольному бреду навіть не помітили цього, поки наші співробітники не витягли його з-під крісла.

Затриманому вже пред’явили звинувачення у навмисному вбивстві. Провели відтворення злочину. Він зараз в слідчому ізоляторі і, як кажуть правоохоронці, активно дає свідчення – зізнається у скоєному. Каже, що золото, яке було на вбитому з метою пограбування таксистові, здав у ломбард в іншій області. Ще взяв у жертви 200 гривень, бо більше не було. Пішов на вбивство заради наживи.

Іншим підозрюваним по цій справі був ще один безробітний мешканець Калинівки – 19-річний хлопець. Як повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ, другий підозрюваний на території домогосподарства своїх родичів покінчив життя самогубством. Повісився через докори сумління, щоб не звинуватили у вбивстві чи із інших причин – це встановить розслідування.

Слідство має з’ясувати його причетність до вбивства вінницького студента з Калинівки. Знають, що його таксі викликала компанія. Хто саме з групи молодих людей розправився з водієм, чи злочин на совісті тільки одного затриманого, ще розберуться.

20 хвилин
 

You may also like...