Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 15.01.2015

В столиці 14 січня інспектори ДАІ виявили 507 порушень правил дорожнього руху. 

За добу інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 139 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 33, без необхідних документів за кермо сіли 30 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 33-х водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 55 керманичів та виявили 67 пішоходів-порушників.

У середу в столиці зареєстровано 4 ДТП (4 наїзди на пішоходів), в яких одна особа загинула, та ще троє отримали травми.

За інформацією Гідрометцентру України, в столиці найближчим часом очікуються опади у вигляді дощу з мокрим снігом.

Державтоінспекція закликає водіїв зважати на погодні умови! Збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію.

Державтоінспекція звертає увагу на те, що наразі почастішали випадки, коли в автопригодах травмуються пішоходи. Дорожньо-транспортні пригоди трапляються переважно у темну пору доби і в період сутінок, коли різко знижується видимість пішоходів на дорозі. Зважаючи на це, закликаємо учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, зважати на погодні умови і мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

У Києві 14 січня невідомі особи скоїли п`ять незаконних заволодінь транспортними засобами. Так, у Солом`янському було викрадено автомобілі «TOYOTA LANDCRUISER 200 VX», н.з. АН0400АР, 2012 р.в., білого кольору та «DAEWOO LANOS», н.з. 93639КЕ, 2004 р.в., червоного кольору; в Оболонському районі – а/м «LEXUS RX 350», н.з. АА7866МТ, 2006 р.в., чорного кольору та а/м «LAND ROVER RANGE ROVER», н.з. АН0033СВ, 2012 р.в., чорного кольору; в Дарницькому районі – автомобіль «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», н.з. АІ5509ЕА, 1999 р.в., білого кольору. Прийняті міри розшуку.

Натомість, інспектори ДАІ Солом`янського району, по операції «АКЦИЗ», затримали водія автомобіля «HYUNDAI IX35», яка перевозила 8 ящиків горілчаних виробів без відповідних документів. Крім того, інспектори ДАІ у Дарницькому районі, затримали водія автомобіля «MAN LE 20.280», який перевозив вантаж без необхідних документів. В Солом`янському районі громадянина затримано за вчинення хуліганство. Також, інспекторами ДАІ Дарницького, Дніпровського та Святошинського районів затримано ще четверо осіб за скоєння крадіжок. Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи «Пішохідний перехід», «Рядність», «Акциз» та «Петарда».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...