Дрони СБУ атакували військовий аеродром та два НПЗ у Росії, а воїни ГУР знищили новітню російську РЛС «Подльот» за $5 млн.

Ніч на суботу, 27 квітня, стала в прямому сенсі вибуховою для військового аеродрому “Кущевск”, а також для Ільського та Слов’янського НПЗ в Краснодарському краї Росії.

За даними джерел LB.ua, “бавовна” на ці об‘єкти завітала завдяки дронам СБУ.

СБУ спільно із Силами оборони атаккували безпілотниками військовий аеродром. Там, за даними джерел, розміщувалися десятки військових літаків, РЛС та засоби РЕБ.

Окрім того, дрони СБУ ударили по ректифікаційним та атмосферним колонам Ільського та Слов’янського НПЗ – ключові технологічні об‘єкти заводів.

Після влучань на аеродромі та НПЗ почалися пожежі та евакуація персоналу.

“СБУ продовжує ефективно відпрацьовувати по військових та інфраструктурних об‘єктах в тилу ворога, знижуючи потенціал росії для ведення війни. В країни-терориста «бавовна» палає і буде палати”, — зазначило поінформоване джерело.

***

Бійці ГУР успішно вдарили по російській радіолокаційній системі 48Я6 К-1 “Подльот”.

Зазначається, що по РЛС відпрацювала група ГУР “Гуси-9” спільно з військовослужбовцями 15 ОБрАР “Чорний ліс”.

Успішного вогневого ураження завдали по антенно-фідерній установці та дизельній станції, що живила комплекс.

Фото: риа новости

За даними розвідників, цю систему ворог використовував для виявлення та передачі координатів цілей російським зенітно-ракетним комплексам С-300/С-400.

Довідково: Радіолокаційна станція “Подльот” – нова російська розробка, на озброєння армії РФ її почали постачати у 2015 році.

Вартість такої РЛС складає понад 700 мільйонів рублів або понад 5 мільйонів доларів. // УП

 

You may also like...