Комерсанта у Вінниці засудити на 7,5 років за жадібність

Ленінський райсуд Вінниці засудив до позбавлення волі керівника комерційного підприємства, який привласнив чверть мільйона гривень бюджетних установ.  

Директор виробничо-комерційного підприємства, як кажуть в Управлінні служби безпеки України у Вінницькій області, протягом року укладав завідомо неправдиві договори з державними медичними установами та організаціями, нібито на постачання для них медичної техніки. Але замість придбання обладнання, перераховував кошти на рахунки приватних структур. Потім отримував готівку і тратив на власний розсуд. Так заволодів виділеними з бюджету коштами на придбання необхідного обладнання шістьом медичним закладам у Вінницькій та Івано-Франківській областях.

Розслідувала справу спецслужба. Передала до суду. Але підприємець утік до Росії. Спільно з Інтерполом його розшукали, взяли під варту та екстрадували в Україну.

Судові слухання щойно закінчилися. Звинуваченого визнали винним у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та у службовому підроблені. Вирок – 7,5 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

20 хвилин
 

You may also like...