Завітавши до свого знайомого та побачивши, що той спить, зловмисник обікрав його

З метою підвищення обізнаності співробітників міліції про стан оперативної обстановки на територіях їх обслуговування, попередження та розкриття злочинів, налагодження співпраці з населенням правоохоронцями здійснюються профілактичні заходи, пов’язані з постійним відвідуванням помешкань громадян. Однією з основних задач дільничного інспектора міліції є профілактика злочинності на ввіреній йому території.

Так, під час проведення дільничним інспектором Баштанського райвідділу міліції профілактичних заходів один з мешканців розповів міліціонерові про те, що нещодавно з його будинку були викрадені деякі речі. Правоохоронець поцікавився, чому чоловік відразу не повідомив про цей факт в міліцію, на що той відповів, мовляв, усе якось часу не вистачало.

Не гаючи ні хвилини, співробітники  міліції розпочали працювати над встановленням та затриманням особи, причетної до скоєння даного злочину. В ході проведення оперативно-розшукових заходів було затримано 30-річного Олександра. Зловмисник вже мав за плечима кримінальний досвід – раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів і саме таким способом чоловік заробляв собі на життя.

З’ясувалось, що ввечері чоловік вирішив завітати в гості до свого знайомого. Але, зайшовши до домоволодіння, Олександр побачив, що господар вже відпочиває. Не «розгубившись», зловмисник вирішив скористатися ситуацією та викрав у сплячого товариша мобільний телефон, грошові кошти та куртку, після чого пішов.

За даним фактом слідчим відділенням Баштанського РВ УМВС України в Миколаївській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»), санкція якої передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Катерина Грицай, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...