Кількагодинна прогулянка на викраденому таксі коштуватиме лиходіям до 15 років за гратами

 

На світанку 3 листопада на порозі Криничанського РВ з’явився розгублений чоловік. 52-річний таксист повідомив міліціонерам, що менш ніж годину тому, о 04.30, він підвозив у своєму авто двох молодиків. На третьому кілометрі автошляху «Дніпродзержинськ – Світлогірське» хлопці попросили водія зупинитися. Після того, як чоловік виконав їх прохання, пасажирів ніби підмінили. Погрожуючи вбити водія у разі непокори, хлопці змусили його вийти з машини. Заволодівши транспортним засобом, лиходії залишили таксиста на узбіччі та подалися світ за очі, повідомляє Євгеній Леванцов (ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області).

 

На щастя, постраждалий надав у розпорядження працівників міліції досить детальні словесні портрети нападників. Не зважаючи на тільки-но пережитий нічний напад, чоловік зміг запам’ятати багато нюансів: зріст, статуру, вік, елементи одягу і навіть обличчя. Під час розкриття злочину ця інформація стала у нагоді.
 
Аби затримати викрадачів авто «за гарячим слідом» того ж ранку по Криничанському району був введений у дію план «Перехват». І вже за кілька годин на трасі «Миколаївка – Дніпродзержинськ» молодики були затримані. Напевно, хлопці саме прямували додому, адже обидва виявилися мешканцями Дніпродзержинська, до того ж раніше судимими.
 
Неушкоджене авто було повернуто власникові. А от лиходіям тепер доведеться відповідати перед Законом – слідчим Криничанського райвідділу міліції було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України. За незаконне заволодіння транспортним засобом молодикам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.
 
 

You may also like...