Глухівська міліція затримала двох проституток та їх «мамочку»

40-річна мешканка Глухова  винайшла для себе легкий заробіток. Взявши до себе квартиранток, вона запропонувала жінкам займатися проституцією, мовляв замість щомісячної квартплати. Останні не замислюючись погодились, адже їх такий спосіб життя , як пояснили вони потім в райвідділку цілком влаштовував.

До боротьби з проституцією та звідництвом в ім’я захисту суспільної моралі саме суспільство ставиться досить неоднозначно. Хтось, у своїй більшості, виправдовує цю боротьбу. А ще хтось навіть вважає її безглуздою, висуваючи риторичне питання: чи можна «побороти непоборне» – найдревнішу в світі професію? Проте, переконують правоохоронці, сьогодні суспільна мораль потребує неабиякого захисту, а тому борються вони не тільки з дівчатами, які вирішили підзаробити за допомогою власного тіла, а й з тими, хто на цьому наживається.

Так, в Глухові Сумської області працівники міліції виявили притон жінок, які протягом півроку займалися проституцією. Потім правоохоронці з’ясували, що «жриці кохання» в такий спосіб відпрацьовували надане їм місце проживання – винаймали квартиру в їхньої знайомої Валентини.

Правоохоронці розповідають, що раніше від мешканців будинку вже надходили скарги про постійний галас, який лунав з квартири однієї мешканки. Сусіди жінки розповіли міліціонерам, що до неї постійно ходять чоловіки, які часто змінюються. «Мабуть, вона там проституцією займається… Чутки такі ходять» – каже сусідка пенсіонерка.

Коли співробітники міліції викликали в райвідділ власницю квартири, жінка почала все заперечувати, мовляв її сусіди вічно чимось незадоволені, а вона – жінка молода, скільки хоче, стільки і водить до себе чоловіків. Та все ж таки, правоохоронці слова жінки вирішили перевірити та навідатись до неї додому. Підозри сусідів підтвердилися.

В квартирі міліціонери затримали двох дівчат, одній було 25, а іншій 34 та Валентину. Остання ж  заперечувала обвинувачення, хоча факти були не на її користь. Вже потім жінка пояснювала, що вона «допомагала дівчатам з роботою, оскільки бачила, що вони потребують такої допомоги, є малозабезпеченими».

За словами начальника відділу по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у м. Глухів Сумській області Олександра Лісіцина, протидіяти злочинам у сфері суспільної моралі досить непросто, адже здебільшого жінки самі собі обирають такий шлях. «Повіями стають круглі сироти, дівчата з неблагополучних, неповних сімей, наркоманки. Однак більшість повій потрапляють у сексуальну залежність через власну наївність, необачність та неспроможність протистояти спокусі заробити легко й швидко чималі гроші. Лише згодом вони розуміють, наскільки аморальною та психологічно пригнічувальною є їхня професія, і що її відбитку вже ніколи не вдасться позбутися. Важкість розкриття таких злочинів полягає, з одного боку, в їх латентності, тобто прихованості, а з іншого – у низькій правовій обізнаності наших співгромадянок» – говорить Олександр Олександрович .

Затримані жінки ж говорять, що їх таке життя наразі влаштовує, адже ні одна з них не сплачує за квартиру чи то комунальні послуги, вони не хвилюються про те де взяти завтра гроші: «Валентина надавала нам власне приміщення безкоштовно. Вона пропонувала досить нехитрий, а головне взаємовигідний спосіб заробітку. На вулиці ми не стояли. Вона сама домовлялась про зустрічі.  Спочатку ми веселилися, вживали спиртні напої, танцювали, а вже потім в такий спосіб розраховувались з чоловіками».

Правоохоронці ж кажуть, що жінки, які обрали такий спосіб заробити  постійно живуть під прицілом правоохоронців, тиском сутенерів та осудом суспільства й навіть попри застереження працівників органів внутрішніх справ, вони не планують завершувати свою сексуальну кар’єру.
Наразі проти організаторки відпочинку для чоловіків  порушили кримінальну справу за звідництво ст. 302, ч.2 КК України, а «нічні метелики» відповідатимуть по закону згідно ст. 303. ч. 2 КК України.

Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...