На Полтавщині підстаркуватий залицяльник отримав від дівчини… ножа в груди

Це було ввечері, 30 січня цього року. Житель Лубен, 54–річний Володимир, готувався зустрічати в себе вдома гостей. Ще вранці йому зателефонував знайомий і вони домовилися зустрітися увечері та «перекинути» парочку чарчин, так би мовити, по старій дружбі.

Швидко і непомітно пройшов день. І ось близько 19–тої години на порозі у Володимира зявився його друг Олег, разом із своєю сестрою Іриною та її співмешканцем Олександром (імена героїв змінені – від авт.). Усі троє мали веселий настрій та були вже напідпитку.

Господар радо зустрів гостей та швиденько, не гаючи часу, накрив на стіл. Вже весела компанія продовжила наливати і випивати. У перервах між розпиттям оковитої чоловіки виходили на вулицю попалити та поговорити. Розмови схмелілих людей та їх дзвінкий регіт доносився навіть до сусідів.

І ось саме під час одного із таких «перекурів» Володимир залишився у будинку разом з Іриною. Користуючись нагодою, що Олександр, її співмешканець, вийшов палити на вулицю, чоловік вирішив «позалицятися» до дівчини. В ті хвилини сп’янілий господар навіть уявити собі не міг, чим для нього обернуться ці «залицяння».

Ірина і так мала запальний характер. А підігріта горілкою, вона від Володимирових «залицянь» практично вибухнула від гніву. Дівчина ухопила кухонний ніж і двічі вдарила ним надокучливого чоловіка.

Коли в будинок повернувся Олег з Олександром, то спочатку вони навіть не зрозуміли, що тут сталося і всі весело почали реготати та говорити Володимиру, щоб той не прикидався.

А вже буквально через декілька хвилин друзям Володимира було зовсім не до сміху. Вони побачили, що чоловік лежить на підлозі і стікає кров’ю.

Ірина розповіла своєму брату і співмешканцю про те, як усе сталось і втекла додому. Сусіди Володимира, почувши, що в його оселі коїться щось недобре, викликали карету швидкої медичної допомоги  та міліцію.

Міліціонери та медики спрацювали досить швидко і Володимира доставили до реанімаційного відділення Лубенської центральної міської лікарні з тілесними ушкодженнями у вигляді ножового поранення м’яких тканин тулуба.

А Ірину працівники карного розшуку Лубенського міськвідділу міліції затримали та доставили до підрозділу наступного дня.

«Саме завдяки професійним і оперативним діям працівників карного розшуку нам вдалося так швидко розкрити цей злочин»,- говорить перший заступник начальника міськвідділу начальник кримінальної міліції Юрій Дяденко.

На сьогоднішній день стан здоров’я Володимира стабільний, його вже  перевели із реанімації до хірургічного відділення. Лікарі говорять, що він народився в сорочці, адже лезо ножа пройшло буквально у кількох сантиметрах від серця.

Щодо Ірини, то дівчина повністю визнала свою вину і зараз знаходиться на підписці про невиїзд. За цим фактом слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 121 (навмисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Тепер лише від вироку суду залежить подальше життя  Ірини. Проте й без  суду можна вже сказати, що воно буде в неї несолодке. Адже санкція цієї частини статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Олена Якимець, Лубенський МВ УМВС України в Полтавській області

МВС України
 

You may also like...