У «директора» Києва кажуть, що платіжки з завищеними тарифами — помилка

Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак спростував інформацію про повторне підвищення тарифу на холодне водопостачання.

«У ЗМІ була поширена інформація стосовно того, що кияни отримали квитанції із завищеними у 5 разів сумами на оплату холодної води. У лютому тариф на холодне водопостачання не підвищувався, тому прохання до киян, які отримали квитанції із завищеними сумами, звернутись до ГІОЦ або у свій ЖЕК», – сказав чиновник, якого цитує прес-служба КМДА.

Він також наголосив, що тариф на тепло та гаряче водопостачання, введений у дію з лютого, був збільшений на 32%, а квартирна плата розрахована по кожному будинку окремо.

«У будинках комунальної власності, яких у Києві налічується 8700, у разі сплати до 20 числа місяця, середній тариф становить 2,88 гривні. Лише у близько 430 будинках тариф, без урахування знижки, перевищує 4 гривні», –  додав Мазурчак.

Він додав, що будинки іншої форми власності – ОСББ, кооперативи, відомчі гуртожитки – мають право самостійно встановлювати тарифи на квартирну плату та утримання прибудинкової території.

«Безумовно, у таких випадках плата за комірне може перевищувати встановлені КМДА для будинків комунальної власності тарифи», – сказав Мазурчак.

kiev.pravda.com.ua

You may also like...