Криминальная хроника Украины на 17.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 747 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 543 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ятьфактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 49 фактів грабежів, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 43 особи. У правопорушників вилучено три карабіни, 10 обрізів мисливських рушниць, 14 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 400 грамів вибухівки та 656 набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб. У них вилучено 13,6 кілограма наркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 243 особи.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 48 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких три особи загинули та 61 – травмована.
 
У Баштанському районі Миколаївської області 1 березня на території зернотоку товариства з обмеженою відповідальністю у колодязі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 50-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 34 та 23 роки. Попередньо встановлено, що вони у селі з метою крадіжки металобрухту зайшли на територію зернотоку, ножем вбили потерпілого, а його тіло вкинули до колодязя.
 
У місті Хмільнику Вінницької області 12 березня у річці було знайдено мертвим 26-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який 3 грудня минулого року на березі річки сокирою вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.
 
У Святошинському районі міста Києва 16 березня на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями грудей 22-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного, який ножем убив потерпілого під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У місті Краснодоні Луганської області 15 березня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 41-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 61-річного місцевого жителя, який на вулиці міста завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У місті Дніпропетровську в результаті проведення спеціальної операції працівники міліції  затримали 27-річну жительку області. Попередньо встановлено, що вона 22 березня на ґрунті неприязних відносин за п’ять тисяч доларів США замовила вбивство 31-річної безробітної жительки Вінницької області. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.14 та ч.2 ст.115 КК України (готування до вбивства).
 
У місті Луганську16 березня до ГУМНС України в області спецлінією “101” зателефонувала невідома. Вона повідомила, що в приміщенні загальноосвітньої школи закладено вибухівку. На час проведення перевірки було евакуйовано 580 учнів та вчителів цього навчального закладу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з метою зриву навчального процесу, зробила 22-річна місцева жителька, яка проходить навчальну практику в цій школі.
 
У місті Харкові 17 лютого до міліції звернувся 55-річний киянин. Він заявив, що три години тому на території стадіону під час проведення футбольного матчу невідомий викрав у нього фотоапарат. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали 35-річного безробітного жителя Донецької області. Викрадене вилучено.
 
У Синельниківському районі Дніпропетровської області 15 березня до міліції звернулася 56-річна місцева жителька. Вона заявила, що упродовж останньої доби на сільському кладовищі невідомий викрав металеві фрагменти з 12 могил. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 23 та 18 років.  Викрадене вилучено.
 
У Кам’янському районі Черкаської області працівники міліції затримали 51-річного безробітного, у будинку за місцем проживання якого вилучено гранату Ф-1.
 
У місті Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали керівника районної державної адміністрації міста. Він вимагав та отримав 600 доларів США хабара від приватного підприємця за надання йому дозволу на розміщення об’єктів виносної торгівлі на території району. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого, ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили лісничого державного підприємства. Він вимагав та отримав десять тисяч гривень хабара від головного інженера товариства з обмеженою відповідальністю за непритягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в господарській діяльності цього підприємства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника одного з комітетів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в області. Він під час придбання адміністративного приміщення для цього фонду провів тендер, не залучивши фахівців для проведення експертної оцінки, та придбав квартиру в жительки міста Одеси (загальна площа 395,9 кв. м) за завищеною вартістю. Таким чином, він завдав збитки державі на суму 3,1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.
 
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили
жителя міста Білгород-Дністровська. Він за місцем проживання організував підпільний цех з виготовлення компакт-дисків, які реалізовував на одному з ринків міста. У правопорушника вилучено понад 12 тисяч компакт-дисків, 10 тисяч пластикових боксів, поліграфічну продукцію та обладнання для їх тиражування на загальну суму 250 тисяч гривень. Слідчим відділом міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.203-1 «Незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва» КК України.
 

 

You may also like...