Криминальная хроника Украины на 06.04.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 581 заява про злочини. Вжитими заходами 3 219 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, вісім розбійних  нападів, 25 фактів грабежів, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 700 грамів вибухівки та 108 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи. У них вилучено три кілограми наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 051 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 47 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  п’ять осіб загинули та 50 – травмовані.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 2 квітня у своїй квартирі було знайдено мертвим 36-річного безробітного. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні злочину працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 47 та 40 років. Попередньо встановлено, що вони у квартирі потерпілого задушили господаря під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Докучаєвську Донецької області 5 квітня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих жителів, віком  27-37 років. Попередньо встановлено, що вони на місцевому кладовищі пошкодили пам’ятники та викрали металеві фрагменти з десяти могил. Частину викраденого вилучено.

У місті Харкові 5 квітня до одного з райвідділів Харківського міськуправління внутрішніх справ зателефонував невідомий. Він повідомив, що в одному з житлових будинків закладено вибухівку. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами працівники міліції встановили, що це безпідставне повідомлення з хуліганських спонукань зробив 29-річний безробітний місцевий житель. Правопорушника затримано.

У місті Умані Черкаської області 5 квітня до міськвідділу внутрішніх справ зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщеннях міськ- та райвідділів внутрішніх справ міста закладено вибухівку. На час проведення обстеження із приміщень було евакуйовано близько 100 осіб. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення з хуліганських спонукань зробив 33-річний безробітний, раніше судимий місцевий житель.

У Луганській області працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 600 грамів вибухівки.

У Харківській області на залізничній станції Козача Лопань Південної залізниці 1 квітня у вагоні поїзда працівники міліції  затримали 28-річного іноземця, у якого вилучено 28 пігулок психотропного препарату.

В Оболонському районі міста Києва 5 квітня на вулиці працівники міліції затримали 25-річного іноземця, у якого вилучено п’ять грамів марихуани.

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора районного територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян районної державної адміністрації. Вона вимагала та отримала 6,6 тис. грн. хабара від восьми працівників центру за нарахування їм премій. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали працівника одного з відділів міжрайонної Державної податкової інспекції. Він вимагав та отримав 16 тисяч гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за зменшення штрафних санкцій за виявлені порушення у фінансово-господарській діяльності товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців комунального підприємства. Вони не переуклали угоди на постачання теплової енергії споживачам, унаслідок чого впродовж двох останніх років на розрахунковий рахунок зі спеціальним режимом використання дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії не надійшло 3,9 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього голову міської ради. Він 2007 року використав не за цільовим призначенням понад 700 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на проведення капітального ремонту каналізаційних мереж у місті. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 «Порушення законодавства про бюджетну систему України» КК України.

На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління районного споживчого товариства – депутата районної ради. Він вимагав та отримав три тисячі доларів США хабара від приватного підприємця за подовження терміну дії угоди щодо розміщення його магазину на території державного підприємства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...