Криминальная хроника Украины на 08.04.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 338 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 258 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 29 фактів грабежів, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 198 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб. У них вилучено 3,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 20 998 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 49 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 57 – травмовані.

У місті Сімферополі 2 квітня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови невідомого чоловіка. Ним виявився 59-річний безробітний місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали 64-річного місцевого жителя, який на вулиці завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У Сакському районі Автономної Республіки Крим 5 квітня на території недіючого складу було знайдено обгоріле тіло 39-річного безробітного, раніше судимого жителя міста Євпаторія. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який на території складу задушив місцевого жителя під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних. Після цього, з метою приховування злочину, зловмисник облив бензином тіло потерпілого й підпалив.

У Ковельському районі Волинської області 6 квітня у столярному цеху на території домогосподарства 51-річного місцевого жителя було знайдено мертвим з травмою голови 59-річного жителя міста Ковеля. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали 23-річного жителя того ж міста, який у приміщенні цеху завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Краснодоні Луганської області 6 квітня після гасіння пожежі в будинку 38-річної безробітної місцевої жительки було знайдено мертвими з травмами голови господарку та її 46-річного безробітного, раніше судимого співмешканця. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який у будинку потерпілої завдав смертельні тілесні ушкодження господарці та її співмешканцю під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напої. Для того, аби приховати скоєне, зловмисник підпалив будинок.

У місті Миколаєві 6 квітня на вулиці знайдено мертвим із травмою голови 50-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річну раніше судиму особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У Хмельницької області 15 січня було знайдено мертвою 18-річну місцеву жительку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали 30-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який у полі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, задушив потерпілу на ґрунті неприязних відносин.

У місті Чернігові 5 січня до міліції звернувся 43-річний місцевий житель. Він заявив, що на вулиці міста невідомі завдали йому тілесні ушкодження й відібрали мобільний телефон, 1,7 тис. грн. та особисті документи (медичну допомогу надано без госпіталізації). У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземців, віком 32 та 24 років, які на вулиці міста завдали тілесні ушкодження потерпілому і відібрали у нього особисті речі.

У місті Запоріжжі 7 квітня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного іноземця, який у місті через вікно проник до квартири 52-річної безробітної і викрав у неї золотий ланцюжок (вилучено).

У місті Монастирисьці Тернопільської області працівники міліції затримали двох місцевих жителів та жителя міста Івано-Франківська, віком 24 – 29 років, усі без постійного місця роботи, один раніше судимий, які на території області займалися збутом марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника одного з відділів державного підприємства. Він вимагав та отримав дев’ять тисяч гривень хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора та майстра комунального підприємства. Вони торік, у порушення вимог Водного кодексу України, не вжили відповідних заходів щодо зменшення обсягів скидання недостатньо очищених вод у Чорне море та не забезпечили надійної й якісної експлуатації очисних споруд, чим завдали збитки державі на суму понад п’ять мільйонів гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 «Службова недбалість» КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього директора дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства. Він у 2009 році, без проведення тендерних торгів, придбав за завищеною вартістю будматеріали, чим завдав збитки державі на суму понад 5,1 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.

У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали працівника райвідділу міста ГУМНС України в області. Він вимагав та отримав три тисячі гривень хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення правил протипожежної безпеки, виявлених під час перевірки приміщення його комп’ютерного клубу. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...