Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 21-22.06.2011

Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 21-22.06.2011

21.06.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 9 406 заявпро злочини. Вжитими заходами 3 824 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 37 фактів грабежу, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 г вибухівки та 469 набоїв.

 

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 8 осіб. У них вилучено 8,5 кгнаркотичних засобів
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 18 739 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 73 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 8 осіб загинули та 101 – травмовано.
 
У місті Євпаторія Автономної Республіки Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 4 березня цього року в зазначеному міст,і на вулиці, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження жителю цього ж міста.
 
В одному з селищ Кіровоградської області 18 червня в господарській споруді на території власного домогосподарства було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя одного з селищ Черкаської області. Попередньо встановлено, що він увечері 16 червня спільно з жителем міста Умань, з метою крадіжки, проникли до будинку потерпілого, але були застигнуті господарем, й заподіяли йому смертельні тілесні ушкодження, після чого, з метою приховування злочину, труп перенесли до вказаної споруди та викрали мисливську рушницю і бензопилу.
 
У Подільському районі міста Києва 20 червня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів на вулиці затримано громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного міста з кишені сорочки місцевого жителя, викрав гаманець, у якому знаходилося 600 гривень (вилучено).
 
В одному з селищ Вінницької області20 червня затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в будинку за місцем проживання зґвалтував свою дванадцятирічну падчерку. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.153 КК України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом).
 
В одному з селищ Сумської області 20 червня в приміщенні митного пункту пропуску затримано громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 50 пігулок психотропного препарату “Феназепам”.
 
В одному з селищ Херсонської області затримано місцевого жителя, з будинку за місцем проживання якого, вилучено 1,5 кг марихуани.
 
У місті Одеса 20 червня на вулиці затримано громадянина однієї з пострадянських країн, у якого вилучено 9 кг гашишу.
 
В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства. Вони в квітні цього року перерахували товариству з обмеженою відповідальністю 65 млн. грн. за проведення реконструкції причалу та будівництва берегоукріплення для холодильно-рефрижераторного перевантажувального терміналу (фактично роботи не проводилися), чим завдали збитки державі на зазначену суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства. Вони в минулому році не переуклали угоди на постачання теплової енергії споживачам, у результаті чого на розрахунковий рахунок зі спеціальним режимом використання однієї з акціонерних компаній не надійшло 13,2 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
У Сумський області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб будівельно-монтажного управління. Вони в минулому році, без відповідної ліцензії, видобули 156 тис. куб. метрів підземних прісних вод, чим завдали збитки державі на суму понад 2 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.240 КК України (порушення правил охорони надр).
 
На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника районної державної адміністрації, співробітника відділу земельних ресурсів та співробітницю районної ради. Вони вимагали 240 тис. грн. хабара від приватного підприємця за передачу йому у власність двох земельних ділянок загальною площею 1 га для ведення особистого сільського господарства з подальшою зміною їх цільового призначення та будівництва на них автозаправочних комплексів. Правопорушниць затримано під час отримання частини хабара в сумі 120 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.368 КК України (зловживання владою або службовим становищем й одержання хабара).
 
 
22.06.2011

 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 9 336 заявпро злочини. Вжитими заходами 3 719 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійни напади, 29 фактів грабежу, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
 
За незаконне зберігання зброї затримано 37 осіб. У правопорушників вилучено пістолет-кулемет, три пістолети, гвинтівку, карабін, сім обрізів мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 16 гранат, 1,3 кг вибухівки та понад 1,7 тис. набоїв.
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб. У них вилучено 19,1 кгнаркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 19 217 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 8 осіб загинули та 85 – травмовано.
 
В Дарницькому районі міста Києва 21 червня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови жителя одного з селищ Київської області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в нанесенні смертельних тілесних ушкоджень потерпілому в місті Бориспіль затримано громадянина однієї з середньоазіатських республік. Попередньо встановлено, що він на вулиці столиці під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв зазначені ушкодження потерпілому.
 
В одному з селищ Луганської області 21 червня на подвір’ї свого домогосподарства місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом з обрізу мисливської рушниці поранив свою дружину та дочку. Потерпілих було доставлено до лікарні, де остання невдовзі померла. Правопорушника затримано. Зброю вилучено.
 
В місті Севастополь 20 червня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 19 червня на вулиці вказано міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин вбив потерпілого.
 
У місті Любомль Волинської області 21 червня в результаті реалізації оперативної інформації затримано громадянина західноєвропейської держави та жительку міста Краматорськ. Попередньо встановлено, що вони в грудні минулого року вивезли до західноєвропейської держави жительку Донецької області та жительку Рівненської області, де продали їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.
 
В Шевченківському районі міста Києва 19 травня було викрадено три монітори з приміщення редакції однієї з газет. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину затримано місцевого жителя. Викрадене вилучено.
 
У місті Іллічівськ Одеської області 21 червня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з іноземних ісламських держав. Попередньо встановлено, що він увечері 18 червня в зазначеному місті, шляхом вільного доступу, проник до квартири місцевого жителя й викрав 1 тис. гривень.
 
У місті Харків 21 червня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік Кавказького регіону. Попередньо встановлено, що він удень 16 травня в зазначеному місті проник до літньої кухні місцевого жителя й викрав інструменти (вилучено).
 
В одному з селищ Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито місцевих жителів – двох братів. Попередньо встановлено, що вони впродовж останніх трьох днів в зазначеному селищі на місцевому кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодили пам’ятники на дев’яти могилах.
 
У місті Вишневе Київської області затримано жителя одного з селищ Чернігівської області, з орендованого гаража якого вилучено пістолет-кулемет та карабін (усе часів Великої Вітчизняної війни).
 
В одному з селищ Сумської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 570 г вибухівки.
У місті Сміла Черкаської області затримано місцевого жителя, у гаражі та за місцем проживання якого вилучено обріз гвинтівки Мосіна, 16 гранат та 1 102 патрона до різної зброї (усе часів Великої Вітчизняної війни).
 
У Солом’янському районі міста Києва 17 червня в приміщенні залізничного вокзалу затримано громадянина однієї з африканських держав, студента Вузу, у якого вилучено 60 г марихуани.
 
На станції Кривий Ріг Придніпровської залізниці (Дніпропетровська область) у вагоні електропоїзда приміського сполучення затримано жителя Кривого Рогу, у якого вилучено 10 кг макової соломки та 0,9 мл ацетильованого опію.
 
У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника закритого акціонерного товариства. Він у 2004 році, без дозволу Фонду державного майна України, незаконно здійснив відчуження трьох будівель санаторію товариству з обмеженою відповідальністю, чим завдав збитки державі на суму понад 5,5 млн. гривень. Прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).
 
На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітників міськради. Вони в 2003 році незаконно винесли рішення про оформлення права власності на будівлю санаторію закритому акціонерному товариству, чим завдали збитків територіальній громаді на суму 3,7 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).
 
У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника автошколи товариства з обмеженою відповідальністю. Він отримав 400 доларів США від слухачів зазначеної автошколи для подальшої передачі їх у якості хабара директору вказаного товариства за успішну здачу внутрішнього іспиту з правил дорожнього руху. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (давання хабара).
 
В Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили члена громадського об’єднання. Він, у порушення Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”, у зазначеному місті в підвальному приміщенні торгівельно-розважального комплексу здійснював надання платних послуг у сфері грального бізнесу. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.203-2 КК України (зайняття забороненими видами господарської діяльності).
 
У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника сільської ради. Він вимагав 45 тис. доларів США хабара від жителя міста Дрогобича за сприяння йому у виділенні земельної ділянки площею 0,25 га (розташована в рекреаційній зоні Карпатського регіону) під будівництво житлового будинку. Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі 5 тис. доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
 

 

You may also like...