Робітники обікрали фірму майже на 1 мільйон гривень

Працівники відділу карного розшуку Кременчуцького міського управління внутрішніх справ (Полтавська область) викрили групу осіб, що скоїла розкрадання майна однієї з місцевих організацій майже на мільйон гривень.

Як повідомляє ВЗГ УМВС України в Полтавській області, правоохоронці викрили 5-х працівників, які скоїли крадіжку з відкритого акціонерного товариства що розташоване у Крюківському районі міста Кременчука. До групи співучасників входили робітники даної організації, серед яких: 27-річний майстер цього товариства, мешканець Козельщинського району, 28-річний охоронник товариства, мешканець Кіровоградської області, 49-річний та 44-річний робітники, мешканці міста Кременчук, а також 42-річний водій, також кременчужанин.

Спільники викрали 4 металеві форми для виготовлення залізобетонних плит перекриття на загальну суму 140 000 гривень.

У ході слідства з’ясувалося, що чоловіки після вдалої крадіжки наважилися скоїти ще одну. Цього разу до поля зору крадіїв потрапив один із заводів, що розташований на тій же вулиці міста. З цеху заводу злодії винесли аж 6 форм з чорного металу для виготовлення залізобетонних шпал загальною вагою 24 тони. Сума збитку, що завдана заводові, становить понад 809 тисяч гривень.

Наразі стосовно крадіїв порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Речові докази вилучені. Четверо підозрюваних осіб затримані, ще один перебуває на підписці про невиїзд. Триває досудове слідство, у ході якого будуть з’ясовані мотиви зловмисників та надано юридичну оцінку діям фігурантів справи. Слід зазначити, що санкція 5-ї частини 185 статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

 

You may also like...