Після спільної вечері… «поховав» жінку за сараєм

Того дня житель одного із селищ Артемівського району, 43-річний Андрій, зайшов до своєї матері і віддав їй частину отриманої зарплати. Душа вимагала свята, залишилося тільки знайти того, хто скрасить компанію. Вибір припав на сусідку матері, їй років сорок, вона і по господарству допоможе, і вечеряти не одному доведеться. Люба на запрошення чоловіка відгукнулася, у нього в оселі зайнялася приготуванням закуски до куплених по дорозі двох пляшок горілки.

Розташувалися просто: Андрій сидів на ліжку, гостя – на стільці навпроти, між ними – табурет з вечерею. Через що розмова раптом почала набирати небажаних обертів, Андрій і не пам’ятає, все-таки дві пляшки випили, але серйозного приводу точно не було. З’явився він після того, як, розмахнувшись, Люба правою рукою дала ляпасу господарю по щоці і подряпала шию. Такого нахабства він не чекав і, схопивши сковорідку із залишками вечері, ударив жінку в скроню. Вона впала із стільця на підлогу, але господар ще кілька разів бив її по обличчю. Після цього п’яний Андрій ліг спати.

Згодом у міськвідділ міліції надійшла заява від сина Любові про те, що його мати більше місяця тому пішла з дому і до цих пір не повернулася.

Начальник Северського міськвідділення міліції Ігор Кулагін і оперуповноважений Сергій Шаповаленко розробили план оперативних заходів щодо розшуку зниклої жінки. Природно, почали з Никіфоровки. Прийшли до житла Андрія, де востаннє бачили зниклу.

Співробітники міліції відчували, що господар житла плутається в свідченнях, чогось боїться. Огляд будинку і подвір’я показав, що чолов’язі було що приховувати. Зрештою він вартовим порядку все розповів.

…Андрій прокинувся після півночі і побачив, що його гостя, не подаючи ознак життя, лежить на підлозі. Поряд з головою розтеклася калюжа крові. Злякавшись, що труп можуть знайти в його будинку, Андрій виніс тіло у двір. За сараєм, під горіхом, він вирив неглибоку яму, присипав труп землею, накрив дерев’яними дверима і дерном. Деякі речі загиблої спалив на купі сміття, а сковорідку і туфлі кинув в колодязь.

Підозрюваний у вбивстві зізнався, що весь цей час мучився думками про вчинений злочин, свою провину він визнав повністю і надав свідчення без приховування якось деталей.

За фактом вбивства порушено кримінальну справу, чоловік утримується під вартою. Триває слідство.

Олена Рудченко
Прес-служба Артемівського РВ ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...