«Шаради» крадіїв автомобільних номерних знаків розгадали міліціонери (ФОТО)

Злочинці винаходять все більш «витончені» шляхи одержання коштів нечесним шляхом. Нерідко при цьому застосовуються сучасні засоби зв’язку, а саме – мобільні телефони.

Троє одеситів розробили та реалізовували схему, в результаті котрої постраждали, як мінімум, вісім власників автомобілів. Як повідомив заступник начальнику відділу карного розшуку ОМУ ГУ МВС України в Одеській області Олександр Докійчук, злочинці діяли наступним чином: один із них викрадав номерні знаки автомобілів, припаркованих у дворах Одеси, ховав їх неподалік, а під «двірником» залишав записку з номером мобільного телефону, на який власник авто повинен зателефонувати та отримати «інструкції» щодо повернуння номерних знаків.

Офіційна процедура оформлення втрати автономерів достатньо клопітна та потребує певного часу, тому автомобілісти приймали рішення зв’язатися з крадіями. По номеру телефона, вказаному в записці, злочинці запропоновували перевести на рахунок їх мобільного телефону гроші – від 200 до 300 гривень, після чого вони вказували місце, де знайти приховані номери. У одному випадку вони були сховані за забором, у іншому – проміж вантажного контейнеру та стіною дома.

Організатором цієї схеми був чоловік, який на час скоєння злочину знаходився… в слідчому ізоляторі. Він чекає вироку суду по аналогічній справі – викрадення номерних знаків, але вирішив не зупинятися на досягнутому і навіть за гратами продовжував злочинну діяльність. Саме він проводив переговори з власниками автомобілів. Одержавши на рахунок мобільного телефону гроші, чоловік «перекидав» кошти на номер телефону своєї знайомої, а та переводила їх у готівку. Щоправда, жінка стверджує, начебто вона нічогісінько не знала про злочинну угоду. Зі її слів, безпосередній викрадач номерних знаків, її співмешканець, самостійно налагодив контакт по телефону з «організатором бізнесу».

На разі усі фігуранти затримані, вилучено речові докази та порушено кримінальну справу за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

ГУ МВС України В Одеській області

You may also like...