Автокрадіїв спіймали «на гарячому»

Залишаючи авто «ночувати» біля будинку або на майданчику без охорони, Ви стаєте потенціальною жертвою крадіїв автотранспорту. Щорічний зріст кількості автомобілів розширює поле діяльності та злочинних проявів серед зловмисників.

На Миколаївщині працівниками УБОЗ УМВС затримано організовану злочинну групу у складі семи осіб, яка протягом тривалого часу здійснювала викрадення транспортних засобів на території кількох областей України. Об‘єктом посягань в основному ставали автомобілі, залишені своїми власниками без нагляду. Викрадачам не складало особливого клопоту під самими вікнами господаря відмикати навіть оздоблене засобами сигналізації авто.

Кожний член угрупування мав свої обов‘язки, які у цілому складали цілу злочинну схему. Викрадені авто зловмисники розміщували у спеціально підготовлених боксах, де їх розукомплектовували по запчастинам або готували до продажу за підробленими документами. Кошти, отримані за збут запчастин або самих автомобілів, ділились порівну між усіма учасниками групи. «Зароблені» таким способом гроші ставали основним джерелом їх прибутку.

В ході проведених оперативних заходів працівники УБОЗ затримали крадіїв, як то кажуть «на гарячому». У ході санкціонованого обшуку у боксах правоохоронцями виявлено та вилучено безліч речових доказів, які підтверджують кримінальну діяльності цієї групи. Підтвердженням того також стали й три викрадені автомобілі, які зловмисники на момент затримання не встигли реалізувати.

За даним фактом слідчим відділом порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Триває слідство.

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...