На Буковині архітектора міськради викрито у хабарництві

Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області задокументували злочинну діяльність 48-річного архітектора однієї з міськрад області. Встановлено, що службовець, зловживаючи своїм службовим становищем, з корисливих мотивів, вимагав та отримав xaбap від приватного підприємця, за безперешкодне вирішення питання, щодо продажу земельної ділянки, яка перебуває на балансі міської ради та являється комунальною власністю.

У ході проведених заходів встановлено, що ще в березні цього року, з метою отримання приміщення чи земельної ділянки під викуп за помірну ціну, приватний підприємець, який займається наданням послуг у ресторанному та готельному бізнeci, звернувся до архітектора міської ради. Останній повідомив, що є земельна ділянка площею 0,14 га., однак вона на даний час належить до  комунальної власності міської ради з цільовим призначенням для ведення сільського господарства. Під час чергової зустрічі підприємця з архітектором, останній повідомив, що для позитивного вирішення цього питання йому необхідно буде передати хабар в розмірі 2 тисячі євро, після чого буде змінено цільове призначення землі та вирішено питання, щодо викупу земельної ділянки. 29 серпня під час отримання хабара в сумі 2 тисячі євро архітектора було затримано.

За цим фактом прокуратурою Чернівецької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, згідно якої посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Службовець затриманий та поміщений у камеру ізолятора тимчасового тримання УМВС України в Чернівецькій області. Проводиться перевірка з метою встановлення інших фактів злочинної діяльності та причетних до цього інших посадових осіб.
 
СЗГ УМВС України в Чернівецькій області
 

You may also like...