Заробляв мільйони, а платив єдиний податок

Співробітники податкової міліції Сарненської МДПІ викрили приватного підприємця, власника кількох газозаправних станцій. Він заробляв на рік по кілька мільйонів гривень, про те, приховував свої статки, і сплачував в казну держави лише єдиний податок. Прокуратура вже порушила кримінальну справу за ухилення від сплати податків, а слідчі податкової міліції її розслідують.

Як повідомив «УК» Олександр Мрозович, прес-офіцер УПМ ДПА в Рівненській області, у 2007 році приватний підприємець, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування на умовах сплати єдиного податку, отримав виручку за реалізацію скрапленого газу через газозаправні пункти у Сарнах та Дубровиці понад 700 тисяч гривень. У зв’язку з перевищенням обсягу виручки від реалізації продукції, з 2008-го підприємцю необхідно було перейти на загальну систему оподаткування, і зареєструватися платником ПДВ.

Однак, підприємець, з метою ухилення від сплати податків, достовірно знаючи, що отримав в 2007 році виручку від реалізації товарів, що перевищує гранично допустимі обсяги, відповідні заяви до податкової про перехід на загальну систему оподаткування та про реєстрацію платником податку на додану вартість не подав та продовжував здійснювати діяльність аж до 2010 року на спрощеній системі оподаткування.

Згідно інформації про рух коштів по розрахункових рахунках підприємця, податківці підрахували, що сукупний дохід за вказаний період у власника заправок становив більше 3 мільйонів гривень. В зв’язку з тим, що підприємець не декларував ні доходи ні витрати, згідно законодавства вся ця сума вважається прибутком, і повинна повністю оподатковуватись. Таким чином, за сукупністю всіх платежів підприємець наніс збитків державі на суму понад 1 мільйон гривень. 

Відшкодування збитків, завданих державі, здійснюватиметься за рахунок накладення арешту на майно особи, що вчинила злочин (після пред’явлення обвинувачення).

УК

You may also like...