В підрозділах ДАІ столиці лише за 30 хвилин можна обміняти старе посвідчення водія на нове

Кабінет міністрів України вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія і допуску громадян до керування транспортними засобами, якими спрощується процедура обміну водійського посвідчення.

Як повідомив УК Відділ зв’язків з громадськістю столичної ДАІ, до прийняття зазначеної постанови особам, які за останні 12 місяців не керували транспортними засобами, обмін посвідчень водія проводився після проходження теоретичного і практичного іспитів. А вже після прийняття зазначеного нормативно-правового акту обмін посвідчення водія здійснюється без складання іспитів, незалежно від строку, протягом якого особа не керувала транспортним засобом. Це дозволило спростити порядок обміну посвідчень водія та поліпшити  процес обслуговування громадян.

Начальник ДАІ Києва Анатолій Курінний зазначив, що 7 вересня, згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 922 від 31 серпня 2011 року,  порядок видачі посвідчення водія істотно спростився. Водієві достатньо надати паспорт, картку водія та медичну довідку і за 20 хвилин він отримає новеньке водійське посвідчення. Крім того, зменшено вартість зазначених послуг. На сьогодні в столиці вона складає 310 гривень, раніше було 460. 

УК
 

You may also like...