Інформація ДАІ м. Києва на 30.09.2011

За 29 вересня 2011 року співробітниками ДАІ виявлено 421 порушення ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 156; створення аварійної ситуації – 1, правил проїзду перехресть -23, порушення ПДР пішоходами – 14 . Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за минулу добу виявлено 41 порушення. З початку року за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 3361 рішення, у 2055 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом. За добу зареєстровано 5 ДТП в яких 6 осіб отримали травми.

Вчора, в Святошинському районі було зафіксоване 1-не незаконне заволодіння автомобілем     «АЗЛК-21412», але співробітники ДАІ в той же день затримали чоловіка, який  по вулиці Булаховського,24 скоїв незаконне заволодіння даним автотранспортним засобом.
Інспекторами полку ДПС ДАІ виявлено автомобіль «Honda CR-V», що знаходився у розшуку. Зокрема, за підробку документів затримано водія автомобіля «ToyotaLandCruiser» (транзитні номерні знаки). Під час перевірки номерів агрегатів виникла підозра в їх дійсності. Чоловіка доставлено до райуправління міліції.
 
Також до райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено 1 особу, за грабіж -1, за порушення паспортно-візових правил – 1.
 
ДАІ нагадує, що в столиці лише за 30 хвилин можна обміняти старе посвідчення водія на нове. Як відомо, Кабінет міністрів України вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія і допуску громадян до керування транспортними засобами, якими спрощується процедура обміну водійського посвідчення. До прийняття зазначеної постанови особам, які за останні 12 місяців не керували транспортними засобами, обмін посвідчень водія проводився після проходження теоретичного і практичного іспитів. А вже після прийняття зазначеного нормативно-правового акту обмін посвідчення водія здійснюється без складання іспитів, незалежно від строку, протягом якого особа не керувала транспортним засобом. Це дозволило спростити порядок обміну посвідчень водія та поліпшити процес обслуговування громадян. Начальник ДАІ Києва Анатолій Курінний зазначив, що згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 922 від 31 серпня 2011 року, порядок видачі посвідчення водія істотно спростився. Водієві достатньо надати паспорт, картку водія та медичну довідку і за 20 хвилин він отримає новеньке водійське посвідчення. Крім того, зменшено вартість зазначених послуг. На сьогодні в столиці вона складає 310 гривень, раніше було 460. 
 
Також Державтоінспекція інформує, що з 19 вересня 2011 р запроваджено механізм спрощеного оформлення дорожньо-транспортних пригод з незначними наслідками, шляхом складання повідомлення про ДТП «Європрпотокол». Згідно його положень, учасники ДТП мають право його оформити без участі працівників ДАІ шляхом спільного заповнення та підписання Європротоколу.
 
Зверніть увагу!
В Шевченківському районі продовжуються здійснюватись ремонтні роботи пов’язані з реконструкцією теплової мережі (згідно розпорядження КМДА №1515 від 25.08.11). Тому, по вулиці Довнар-Запольського (між вулицями Дегтярівською та В.Василевської) тимчасово заборонений рух всіма видами транспорту (виняток автомобілі спеціального призначення).
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.
 
Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...