Чоловіка побили за образу, нанесену … кілька років тому

Працівниками карного розшуку Кіровського районного відділу Макіївського міськуправління міліції затримано троє раніше судимих громадян, які скоїли розбійний напад на 43-річного чоловіка.

До чергової частини Кіровського РВ звернувся чоловік із проханням прийняти заходи до трьох невідомих осіб, які увірвалися до нього у двір і, побивши, забрали пачку сигарет і 30 гривень. Виїздом на місце слідчо-оперативна група встановила, що подія сталася на приватному подвір’ї, де на землі просліджувалися сліди боротьби та виднілися плями крові. Потерпілого унаслідок отриманих тілесних ушкоджень було госпіталізовано до лікарні.

Оперативники впродовж декількох діб відпрацьовували родинні і дружні зв’язки потерпілого, щоб встановити коло підозрюваних і мотив вчиненого злочину. За тиждень правоохоронці отримали інформацію про причетність до цього інциденту двох раніше судимих жителів району. При опиті підозрюваних з’ясувалося, що того дня вони розпивали спиртне в компанії своїх знайомих. Дійшовши до кондиції, один із них пригадав, що кілька років тому потерпілий приставав до його дружини. 40-річний чоловік вирішив помститися кривдникові і, узявши своїх товаришів по чарці, попрямував за знайомою адресою. Самовільно зайшовши у чужий двір, зловмисники застали господаря за домашніми справами і, нічого не пояснюючи, почали його бити. Від першого ж удару ногою в голову потерпілий знепритомнів і впав на землю. Лежачого чоловіка зловмисники били ще якийсь час, після чого, викравши з кишені пачку сигарет і 30 гривень, пішли з місця події.

Наразі трьох фігурантів затримано, вони зізналися у скоєнному. Їм пред’явлено звинувачення за ч.4 ст.187 «розбій, поєднаний із спричиненням тяжких тілесних ушкоджень» Кримінального кодексу України, яка передбачає від 8 до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Прес-служба Макіївського МУ ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...