Затримано підозрюваних у скоєнні подвійного вбивства в Одесі

Як повідомлялося раніше у ряді ЗМІ, в Одесі було скоєно жорстоке подвійне вбивство, яке викликало широкий суспільний резонанс.

Так, 7 листопада до міліцію надійшло повідомлення про те, що в одній з комунальних квартир в будинку на Італійському бульварі виявлено два жіночих трупи. До міліції з даною інформацією звернулася родичка загиблих.

Виїздом на місце події слідчо-оперативною групою було встановлено, що потерпілими є господиня квартири, 1960 року народження, та її 22-річна донька. На їхніх тілах експерти нарахували множинні колото-різані ножові поранення.

Дана подія дещо спровокувала серед мешканців будинку панічні настрої та переживання за особисту безпеку, які опиралися на швидко розповсюджених слухах про можливого серійного злочинця чи навіть маніяка.

Всі сили Одеського карного розшуку були спрямовані на розкриття цього злочину. Складність роботи полягала в тому, що свідків скоєння вбивства у комунальній квартирі не було, крім того, злочинці були в рукавичках.

Оперативниками розроблялися дві версії скоєння вбивства – через неприязні відносин і в процесі раптово виниклого конфлікту.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів у поле зору розшуківців потрапили двоє підозрюваних – чоловіки 1954 та 1978 років народження, раніше неодноразово засуджені.

Також було встановлено і затримано ще одну підозрювану – 52-річну одеситку, сусідку загиблих. Як повідомили затримані чоловіки, дана громадянка поскаржилася, що постійно страждає через конфлікти, які ініціювала потерпіла, тому й попросила знайти на неї управу. За цю послугу вона пообіцяла заплатити близько 2000 доларів США, видавши аванс виконавцям в сумі 600 доларів. Після скоєння вбивства чоловіки вимагали решту суми, проте жінка в якості гарантії подальшої виплати віддала свої золоті вироби. Потім злодії вирушили на автовокзал, сіли в маршрутне таксі і поїхали до Києва. Співробітники одеської міліції оперативно затримали їх у Київській області, де вони переховувалися.

Як повідомив начальник Одеського міського управління міліції Володимир Босенко, наразі правоохоронцями проводиться комплекс слідчих заходів в рамках кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Всі фігуранти тримаються під вартою.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

You may also like...