Оперативники затримали крадія раніше, ніж отримали заяву потерпілого

Бувають випадки, коли правоохоронці затримують крадія, а потерпілого ще потрібно шукати. Так сталося і цього разу.

Співробітники карного розшуку лінійного відділу на ст. Одеса-Головна УМВС України на Одеській залізниці проводили профілактичне відпрацювання на залізничному вокзалі міста. О 4-й годині ранку увагу правоохоронців привернув чоловік, оскільки зовнішньо він був схожий на одного з тих, кого розшукує міліція. Громадянин спускався з другого поверху вокзалу, де знаходиться зал відпочинку пасажирів.

У черговій частині мешканець м. Одеси пред’явив документи, проте не зміг нічого розповісти про вміст сумочки, яка була при ньому. Згодом чоловік зізнався, що викрав її у сплячого пасажира в залі відпочинку, але не встиг перевірити, що в ній знаходиться.

Потерпілого правоохоронці спочатку не знайшли, та через деякий час він сам прийшов до чергової частини міліції із заявою про крадіжку. Великим здивуванням 26-річного мешканця м. Кишинів Республіки Молдова було те, що правоохоронці відразу повернули йому викрадену сумочку, де був паспорт на його ім’я, 450 гривень, а також блокнот з особистими телефонами.

Свій вчинок 56-річний правопорушник пояснити не може. Проживає він у приватному будинку разом із сім’єю сестри, працює будівельником-штукатуром за наймом. Інколи, коли затримувався на роботі, чоловік брав квиток до зали відпочинку пасажирів на вокзалі, аби не турбувати сестру, а вранці знову йшов на роботу.

У 2004 році затриманий вже був судимий Овідіопольським районним судом Одеської області за ч. 1 ст. 309 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання і перевезення наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України, але висновків так і не зробив.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

СЗГ УМВС України на Одеській залізниці

You may also like...