Група «фармацевтів» поставляла «ліки» наркозалежним

Працівники  УБОЗ УМВС України в Тернопільській області викрили  організовану злочинну групу з міжнародними та міжрегіональними зв’язками, учасники якої налагодили схему постачання із-за кордону  партій медичного препарату, вільний обіг якого, обмежено.

Протягом 2010 – 2011 років за допомогою одного з учасників злочинної групи, який перебував за кордоном, до  України доставлялися пігулки із вмістом  особливо небезпечних наркотичних речовин.

26-річний  молодик, який мешкає у Тернополі,  залучив «до справи»  ще чотирьох жителів області.  Слід зазначити,  що ватажок угруповання поставився до справи дуже серйозно. Він налагодив чітку ієрархічну структуру групи та  розподілив  ролі між її учасниками. Зокрема, деякі з них підшукували покупців із числа наркозалежних осіб, інші  займалися збутом.  Крім цього лідер «фармацевтичної кампанії» вимагав від  підлеглих дотримуватися  суворої конспірації під час телефонних розмов,   зустрічей, збуту «ліків» тощо.

Згідно розробленої  злочинної схеми  ділки використовували  приватних підприємців, які надають послуги з перевезення вантажів з країн Західної Європи до  України. В подальшому зловмисники розповсюджували наркотичні засоби не тільки на території Тернопільської області. Препарат також за допомогою фірм перевізників потрапляв і на Харківщину. Отримані злочинним шляхом кошти,  за допомогою системи переказів,  переправлялись голові «синдикату», який розподіляв їх серед поплічників.

У ході спецоперації по затриманню учасників злочинної групи було вилучено «заборонених пігулок»  на суму  20 тисяч гривень.

Слідчим управлінням УМВС України в Тернопільській області стосовно зловмисників порушено кримінальну справу за ознаками ст.307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Заарештованим  «фармацевтам»  загрожує покарання у вигляді  позбавлення  волі  на  строк  до десяти років. Триває слідство.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...