«Безтурботний» кримінальний дует

Нещодавно працівники сектора карного розшуку Червонозаводського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області під час проведення оперативно-розшукових заходів затримали групу осіб, які в липні 2009 року скоїли розбійний напад на 55-річну мешканку Червонозаводського району міста Харкова – Людмилу Василівну Смирнову*.

Зловмисники – неодноразово засуджені 25-річні харків’яни. Втім, висновків не зробили і чомусь були впевнені, що зможуть уникнути покарання. Те, що до злочину його організатори готувалися ретельно, оперативники зрозуміли одразу ж, як тільки почали працювати над його розкриттям. Адже спочатку здавалося, що немає ніяких зачіпок. Постраждала навіть не уявляла, хто міг скоїти напад. Усі прикмети, які вона могла надати – зріст та ймовірний вік розбійників.

Але під час оперативно-розшукових заходів  накопичувалась інформація, звужувалося коло підозрюваних і нарешті серед них залишились двоє друзів. Встановити їхнє місце перебування не вдавалося протягом тривалого часу. Проте наполегливість працівників карного розшуку нарешті дала свій результат. Стало відомо, що один із підозрюваних з’явився у Харкові. Біля його будинку влаштували засідку та через декілька годин він був затриманий. Невдовзі затримали і його подільника. Обидва підозрювані дали правдиві свідчення.

Виявилось, що намір здійснити злочин з’явився, коли чоловіки дізналися   від свого знайомого, що потерпіла продала будинок і  зберігає велику суму грошей у своїй квартирі. Зловмисники виготовили маски із жіночих панчіх та в ніч з 14 на 15 липня проникли до квартири Людмили Василівни, яка на той час була вдома. Жінку протягом декількох годин катували: душили подушкою та руками. Щоб врятувати своє життя, Людмила Василівна була змушена віддати злочинцям 7600 доларів США. Після цього нападники втекли з місця злочину. І вже наступного ранку вирушили до Криму. На залишок грошей від відпочинку в Криму придбали автомобіль ВАЗ-2108. До Харкова повернулися, вирішивши, що міліція їх не розшукує.

Слідчим відділом Червонозаводського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст.187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Речові докази вилучено. Наразі триває слідство.

* – ім’я змінено

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

   

You may also like...