Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 06.12.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 456 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 159 осіб.

У правопорушників вилучено автомат, 12 пістолетів, п’ять гвинтівок, 22 обрізи мисливських рушниць, 48 одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 9,2 кг вибухівки та 2,3 тис. набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб. Вилучено 5,9 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 82 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 17 осіб загинули та 94 – травмовані.
 
У місті Харкові 5 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 27 листопада в місті Сімферополі в будинку 56-річного місцевого жителя під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв господарю ножове поранення спини (госпіталізовано).
 
В Овідіопольському районі Одеської області 5 грудня на території промринку працівники міліції затримали 23-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він на території вказаного ринку викрав у 40-річної жительки міста Одеси, приватної підприємниці, сумку, в якій знаходилися 650 доларів США, 1,6 тис. грн. та особисті документи. Викрадене вилучено.
 
В Автономній Республіці Крим на станції Євпаторія Придніпровської залізниці 5 грудня працівники міліції затримали 46-річного іноземного громадянина, в якого вилучили 27 набоїв калібру 4,5 мм.
 
У Запорізькій області на вулиці працівники міліції затримали 24-річного жителя міста Оріхова зазначеної області, в якого вилучили 3 кг вибухівки та гранату Ф-1 часів Великої Вітчизняної війни.
 
У місті Сумах на вулиці працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили пістолет-кулеметШпагіна та 44 набої до нього.
 
У місті Стаханові Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 51-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 3,5 кг вибухівки та два електродетонатори.
 
У Запорізькій області у лісосмузі поблизу міста Василівки працівники міліції затримали 52-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 500 г вибухівки.
 
На Одещині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони впродовж 2009-2010 років завищували обсяги виконаних робіт із реконструкції об’їзної автодороги перевантажувального комплексу причалу державного підприємства. У результаті протиправних дій правопорушники привласнили близько 219 тис. грн. бюджетних коштів. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.
 
На Харківщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства. Він упродовж останніх чотирьох років, без наявності правовстановлюючих документів, здійснював обробку земельних ділянок (загальна площа 134 га), чим завдав збитки територіальній громаді на суму близько 129 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
У місті Чернівцях районним судом розглянуто адміністративний протокол, складений працівниками районної прокуратури за матеріалами працівників управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області за ч.1 ст.172-2 КУпАП (порушення обмежень щодо використання службового становища), стосовно голови однієї з сільрад Хотинського району вказаної області. Він, без рішення сесії згаданої сільради, нарахував собі та отримав премію в сумі 1 тис. гривень. Правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності, у вигляді штрафу в сумі 450 грн. з конфіскацією отриманого доходу.
 
УК
 

 

 

You may also like...