Сводка происшествий и событий от ГАИ Киева

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва, за 28 грудня 2011 року співробітниками ДАІ було виявлено 529 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 187; створення аварійної ситуації – 1, порушення ПДР пішоходами – 6.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за  вихідні виявлено 39 порушень. З початку року за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 7352 рішення, у 2861 випадку – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.
 
За добу зареєстровано 10 ДТП в яких 2 особи загинули та 9 отримали травми.З них 7 наїздів на пішоходів. Для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити у небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити такими елементами одяг дітей.
 
Інспекторами ВДАІ Дарницького р-ну «гарячим слідом» виявлений а/м «Тойота Прадо», яким незаконно заволоділи невідомі 28.12.2011. Також працівниками цього ж р-ну оперативно розшуканий та затриманий водій а/м «Шкода Октавія», який 28.12.2011 скоїв наїзд на пішохода та з місця пригоди зник. До райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено 2 особи, хуліганство – 2.   
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, з початку року задокументовано 267 спроб дачі хабара. По цим фактам порушено 7 кримінальних справ. Наразі, районними прокуратурами столиці розглядаються 35 відповідних справ. За добу за хабарництво затримано 2-х водіїв. 
 
В столиці триває операція «Новорічна ялинка».
 
З 17 грудня в столиці  розпочались заходи з попередження незаконних виробок ялинок. За 10 днів проведення операції «Ялинка» співробітниками ДАІ за незаконне перевезення та торгівлю без відповідних документів було затримано 37 громадян.
Зверніть увагу! В Голосіївському районі змінена організація дорожнього руху.
 
Столична Державтоінспекція повідомляє, що з метою зменшення аварійності та збільшення пропускної спроможності автотранспорту на перехрестях: вул. Сумська – вул. Козацька та вул. В. Жуковського – вул. Козацька змінена організація дорожнього руху. Вулицю Козацьку (від вул. Деміївської до вулиці Амурської) визначено головною дорогою, а вул. Сумську та вул. В. Жуковського другорядними по відношенню до вулиці Козацької. Відповідні зміни будуть впроваджені силами КП „Київдорсервіс” з 23.12.2011.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії  483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020. 
 
«УК»

You may also like...