Организатором массового хищения оружия в милицейском университете сделают психбольного?

Мати одного із фіґурантів справи про викрадення зброї з міліцейського вишу у Львові, Лілія Винник, стверджує, що її сина Сергія роблять одним з головних фіґурантів цієї справи, ігноруючи його проблеми з психічним здоров`ям.

Про це вона заявила на прес-конференції, повідомляє Львівський портал.

«Я розумію, що він вчинив злочин, але я прошу, щоби провели психіатричну експертизу, бо як так може бути, що людина, хвора на голову, а йому шиють, що він був організатором викрадення зброї, а це ж не пиріжки пекти. Як хвора людина могла цим заправляти?» – сказала вона.

Також вона звинувачує міліцію в тому, що її сина піддавали тортурам. Як розповіла жінка, її сина забрала міліція вранці 14 жовтня минулого року разом з її братом. «Увечері того ж дня брата відпустили, а сина я відтоді не бачила. Також міліція забрала невістку і їй показали Сергія в будівлі ГУМВСУ у Львівській області. А потім вона чула стогони і глухі удари, але не знала, що то мордують її чоловіка. Тільки за 10 днів я взнала, що Сергій в лікарні швидкої допомоги. Але мене до нього не пустили, а наступного дня я побачила, як його автоматники вели під руки на перев`язку і взнала, що йому оперували селезінку. А ж тоді я зрозуміла, що його в міліції били» – сказала Л.Винник.

Однак у виписці з лікарні швидкої допомоги записано, що пацієнт розповів, буцім отримав травму селезінки, впавши удома 14 жовтня. Також вказано, що він прибув до лікарні в ургентному стані і в супроводі працівників міліції. Проте Л.Винник каже, що сина змусили таке сказати.

За її словами, вона не бачилася із сином вже 5 місяців, але зі слів адвоката знає, що він пересувається на милицях і його не хочуть покласти в лікарню при СІЗО.

На запитання, чому вона раніше не зверталася до медіа, жінка сказала, що вже була готова розповісти цю історію ще в листопаді минулого року, однак тоді її відмовили востанній момент. «В міліції мене просили не робити галасу, мовляв, син відсидить рік-півтора і все буде добре, а зараз так виходить, що роблять одним із головних звинувачених у цій справі» – сказала Л.Винник.

За її словами, у сина були проблеми з психічним здоров`ям, навіть була підозра не дислексію — Сергій писав і читав з проблемами, через що мав постійні проблеми у школі. «Він колекціонував різну військову амуніцію, але то все було учбове, а не бойове. А як він міг украсти зброю з університету, якщо він там ніколи не працював. Так, він був знайомий з тим Мацьопою (начальник складу озброєння-збройовий майстер групи озброєння відділу ресурсного забезпечення Львівського державного університету внутрішніх справ) ще з ринку «Торпедо», але він зі своїми проблемами, міг то все запланувати таким керувати?» – запитує жінка.

Вона каже, що вимагала проведення психіатричної експертизи, пред`являла відповідні документи, однак її вимоги ігнорують.

Раніше прокуратура Львівської області повідомляла, що пред’явлено обвинувачення начальнику складу озброєння-збройового майстра групи озброєння відділу ресурсного забезпечення Львівського державного університету внутрішніх справ, який будучи матеріально-відповідальною особою за облік, збереження вогнепальної та навчальної зброї, боєприпасів, іншого майна університету, діючи повторно, за попередньою змовою з В., зловживаючи своїм службовим становищем, маючи вільний доступ до кімнати складу озброєння, протягом 2008-2011 років заволодів і привласнив зі складу озброєння Львівського державного університету внутрішніх справ вогнепальною зброєю в кількості 113 одиниць, а також навчальною зброєю та іншим майном університету. Внаслідок таких незаконних дій останнього, університету завдано матеріальної шкоди в загальній сумі понад 160 тис. грн.

You may also like...