В течении года прокуратура возбудила пять уголовных дел против тюремщиков Лукьяновского СИЗО

Як повідомили «УК» в  Відділі зв’язків із засобами масової інформації  прокуратури міста Києва, впродовж року прокуратурою столиці порушено п’ять кримінальних справ щодо працівників Лук’янівського СІЗО , дві з яких уже скеровано до суду

Прокурор міста Києва Анатолій Мельник, приймаючи до уваги наявність наведених у ЗМІ повідомлень, вкотре зобов’язав УБОЗ ГУ МВС України в м. Києві та УСБ України в м. Києві посилити діяльність щодо виявлення фактів зловживань зі сторони працівників Київського слідчого ізолятора.

Так, за матеріалами проведених перевірок УСБ України в м. Києві у цьому році, прокуратурою порушено дві кримінальні справи, з яких – одна 30.05.12 року скерована до суду.

Інші три кримінальні справи порушені за результатами безпосередньо прокурорських перевірок, з яких одна сьогодні вже направлена до суду. А саме це справа за обвинуваченням посадовця СІЗО, який не забезпечив додержання правил внутрішнього розпорядку пенітенціарної установи та залишив двері корпусного відділення відчиненими, в результаті чого було допущено втечу ув’язненого (ч. 1 ст. 367 КК України – службова недбалість).

Нагадаємо, що 30.05.2012 року скеровано до суду кримінальну справу за обвинуваченням посадової особи Київського слідчого ізолятора у перевищенні службових повноважень, яка, порушуючи встановлений режим роботи пенітенціарної установи, передала ув’язненим для користування заборонені предмети – мобільні телефони (ч. 3 ст. 365 КК Україна – перевищення влади та службових повноважень).

УК

 

You may also like...