Прокуратура відреагувала на порушення житлових прав дівчинки, позбавленої батьківського піклування

Прокуратурою столиці внесено подання до Святошинської райдержадміністрації про усунення порушень житлових прав 16-річної дівчинки, позбавленої батьківського піклування.

Ще у 2002 році батьки дитини були позбавлені батьківських прав та у восьмирічному віці дівчинка потрапила до спеціального загальноосвітнього дитячого будинку «Малятко».

За законодавством після досягнення 16 років дитина має право на зарахування її на квартирний облік до списків позачергового забезпечення за категорією осіб, що повернулися з дитячих будинків.

Неодноразові звернення адміністрації дитячого будинку «Малятко», Служби у справах дітей КМДА щодо її зарахування на квартирний облік, залишені без задоволення відділом обліку та розподілу житлової площі Святошинської райдержадміністрації.

Наразі подання прокуратури міста Києва перебуває на розгляді.

Як повідомив заступник прокурора міста Києва Максим Могильницький, прокуратура принципово реагує на порушення конституційних прав кожної дитини: «У поданні ми вимагаємо зарахувати дитину на квартирний облік, а також притягнути до дисциплінарної відповідальності посадовців державного органу, з вини яких дівчина могла бути позбавленою права на власне помешкання у майбутньому».

Відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва

You may also like...