«Сирний Бангкок» Вовчанського району. Як підпільно «роблять» сир (фото)

«Співробітниками податкової міліції Харківської області виявлено підпільне виробництво сиру. Об’єм реалізації продукції склав в місяць більше мільйона гривень. 

Як повідомили «УК» в  УПМ ДПС у Харківській області, були встановлені неоформлені співробітники підприємства, тобто заробітна плата видавалася «в конвертах». При цьому підприємство, якому належить даний цех виробництва, передавало звітність до податкової інспекції з прочерками, що свідчить про відсутність господарської діяльності» – розповідає Сергій Половиця Начальник відділу організації викриття податкових злочинів УПМ ДПС у Харківській області

 Мухи, комахи і ванни з брудною рідиною – таким рецептом приготування сиру сулугуні користуються в одному з селищ міського типа Вовчанського району. Підпільний цех працював в селищі близько року. Документи реєстрації підприємства були складені належним чином і, з юридичної точки зору, це прикриття могло приховувати злочинну діяльність бізнесменів ще дуже довго, коли б не одне «але».

Звітна документація, яку підприємство надавало в податкову була нульовою, – у графах декларації стояли порожні рядки. Офіційно працевлаштованими на підприємстві були лише 2 людини, в той час як працювало близько 15 чоловік. З ними розраховувалися зарплатою «в конвертах». Коли співробітники податкової міліції прийшли на перевірку, то були приголомшені побаченим.

Напівзруйноване приміщення, повна антисанітарія, комахи, яких було удосталь на кінцевій продукції сироварів. Декілька чоловіків прямо на підлозі, залитою водою, розтягували сирний напівфабрикат в канати, замочуючи його в брудних ваннах. Після цього сир розділяли на дрібніші смужки, які в ручну заплітали в сирні кіски.

Сировари розповіли, що молоко купують у місцевих жителів за 1 гривну 80 копійок за літр, потім зливають його в брудну бочку старої фури і везуть до цеху. Там міксером, більше схожим на бетономішалку, збивали. Далі сирні кіски плетуться вручну і потім коптяться.
Ні у кого з працівників не було санітарних книжок, питання податкових міліціонерів з приводу антисанітарії їх не бентежили. Люди вважали такий спосіб виробництва продукту харчування допустимим і їстівним!

Співробітники працювали неофіційно. Про це свідчить «тіньова документація», знайдена в цеху. Заробітна плата виплачувалася «в конвертах». За попередніми підрахунками річна орієнтовна сума заробітної плати, що виплачувалася найнятим робітникам без будь – якої бухгалтерії і податкових платежів, склала близько 140 тисяч гривень.

На сьогоднішній день матеріали по даній справі передані до прокуратури Харківської області зо для вирішення питання про залучення винних до відповідальності.

«УК»

You may also like...