За избиение в киевском СИЗО заключенного завели уголовное дело

Як повідомлялось, прокуратурою столиці організовано перевірку інформації, оприлюдненої у ЗМІ, щодо побиття у Київському слідчому ізоляторі ув’язненого Абуєва У.Х., до якого Шевченківським районним судом м. Києва застосовано екстрадиційний арешт.

Як повідомили «УК» в  Відділі зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва, за результатами перевірки прокуратурою міста Києва 15 серпня порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 125 КК України за фактом заподіяння Абуєву У.Х. легких тілесних ушкоджень.

Як встановлено, тілесні ушкодження Абуєву У.Х. були заподіяні ув’язненими слідчого ізолятора під час його перебування в коридорі першого поверху адміністративного приміщення біля кімнати для проведення слідчих дій.

Кримінальну справу для провадження досудового слідства скеровано до Шевченківського райуправління міліції.

Крім цього, прокуратурою міста Києва у зв’язку з порушенням порядку забезпечення режимних вимог та ізоляції в установі попереднього ув’язнення начальнику Київського СІЗО внесено документ прокурорського реагування, за результатами розгляду якого до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 службові особи пенітенціарної установи.

«УК»

 

 

 

You may also like...