На Донеччины виявлено розкрадання бюджетних коштів, виділених на зарплатню працівників освіти

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області припинили злочинну діяльність співробітників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, що незаконно збагачувалися за рахунок коштів державної казни.
Як з’ясувалося директор професійного будівельного ліцею разом із методистом, який, до речі, її син та секретарем-машиністом упродовж 2010 – 2012 років виплачували заробітну платню неіснуючим працівникам.

Як повідомили «УК» у Прес-службі ГУБОЗ МВС України, зловмисники діяли за розробленою заздалегідь схемою, де кожному з них була виділена своя роль. За вказівкою директора ліцею секретар-машиніст займалася підбором осіб для фіктивного працевлаштування, вносила до табелів неправдиві зведення про їх вихід на роботу та надавала документи до бухгалтерії для нарахування зарплатні.

Лідер угруповання координувала дії спільників, контролювала заповнення документів з обліку виходу на роботу та безпосередньо стежила за рухом грошових коштів на банківських картках.

Найприємніше ж досталося її сину – у його обов’язки входило зняття грошових коштів з банківських карток фіктивно працевлаштованих осіб.
За попередніми даними за вищевказаний час «мертві душі» встигли отримати 150 тис. гривень, що виділялися навчальному закладу.
Однак остаточна сума буде встановлена у ході розслідування кримінальної справи, порушеної слідчим управлінням ГУМВС області за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

УК

 

You may also like...